a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  МЕГАФОН   /  ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Двадесет другог дана априла месеца широм света слави се Дан планете Земље. Земља је наш дом и не смемо јој посветити само тај један дан. Нашу планету морамо волети сваки дан. Земља је рањива зато што смо постали себични и што нашу зелено-плаву оазу повређујемо из дана у дан ђубретом, остацима и отпатцима неодговорног и себичног живљења.

Дан планете Земље први пут је обележан 22. априла 1970. године у САД-у. Овај датум је службено прихваћен као Дан планете Земље на Конференцији Уједињених нација о животној средини 1992. у Рио де Жанеиру. На тој Конференцији је присуствовао велики број представника влада, када је и усаглашен дугорочни програм за промоцију одрживог развоја планете Земље.

Широм света 22.априла организује се разноврсне акције и манифестације, које имају за циљ да скрену пажњу јавности на значај очувања животне средине и да доведу до промене еколошке свести.

Морамо мислити зелено како би нам Земља била срећна.

 

 

Елизабета Георгиев
Дизаjн: Милана Виденов Миланов
Фотографије: Милица Ђорђевић, Анђела Делчев , Стефан Павић

 

Елизабета Георгиев е родена през петата година, на осмото десетилетие на ХХ век. Израснала е и все още расте в село Смиловци на Стара планина, където научила буквите, заобичала книгите, четенето и един прекрасен пролетен ден започнала да пише...