a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  ХОРОСКОП   /  ДРУГАРСКИ ХОРОСКОП

ДРУГАРСКИ ХОРОСКОП

Један Ован је добар друг. Други Ован је добра другарица. Толико добар друг, односно другарица, да ако јој нешто у поверењу кажеш, буди уверен да ће цела ближа и даља околина сазнати твоју тајну, на све то накићену још са десетак „тајничица“ од којих ће те сигурно заболети глава. Ипак, ако ти затреба помоћ и неко да те погура напред, сигурно ћеш у Овну препознати правог булдужера.

Бикови често знају да се осаме. Обично се попну на дрво или завуку испод кревета и ту чуче док их нервозна мама не скине с дрвета ко свраку „мајчинским“ урликом или не извуче за ногу испод кревета. У тим фазама Бикови нису расположни за дружење, па боље избегавајте сусрете с њима. У осталим случајевима су добри другари и можете с њим заједно да се попнете на дрво и завучете испод кревета. Чувајте се само Бикове маме.

Пошто су Близанци увек спремни за акцију они никада и никако не знају да функционишу сами, па тако око једног Близанаца обично буде цела чета другара који чаврљају, брбљају, гракћу, а Близанац ужива у тој граји. Чак и честе Близанчеве празне приче постану пуне, јер сви почињу да верују у њих. Тако у друштву Близанца можете да сретнете диносаурусе или ванземаљце. Немојте се изненадити ако се ту појави и неки крезуби двоножни гуштер!

 

Ракови су верни другари, пожртвовани и великог срца. Другарство може да поквари велика чоколада, велики сладолед или велико парче торте. Ако треба да бира између слаткиша и друга, један Рак ће се определити за слаткише, сигуран да ће другарство моћи да поправи и напумпа као испуштену лопту, а слаткиши су… просто, мљац слаткиши. Идеални друг једног Рака је Близанац који ће се уз помоћ крезубог двоножног гуштера решити досадних слаткиша.

Ако имаш Лава за друга, буди спреман за свакакве изазове. Од тога да ћеш морати да волиш моржеве и фоке и сатима да чучиш пред њима у зоолошком врту, преко тога да је сасвим нормално за Лава да његова другарица или друг морају да имају шишке, ако хоће с њим у свет, до тога да мораш да волиш љуте папричице и да се трудиш да не ухћеш и не дахћеш док их у друштву Лава ручкаш. Покушај да поред друга Лава нађеш и неког другог доброг друга – да се решиш љутнине папричица.

Другарство добија неку нову димензију ако за друга имаш Девицу. Осуђен си да сатима разматратрате свој однос са свих страна, да анализирате у дубину висину и ширину сваку реч, чак и када се налазите у не баш причљивој ситуацији, као што је роњење на дах или брзинско пентрање на комшијску трешњу када је комшиница на кафу код друге комшинице. За сваки случај наоружај се стрпљењем или поведи другог другара који је вештији у решавању заврзлама које ствара Девица.

Када једној Ваги дође жута минута, лепо се окрене својим другарима у жељи да ту жуту минуту претвори у црвену, плаву или пак зелену. Спреми се на разне перипетије и изненадне изливе емоција, зачињених поповањем, придикама, или изненадним загрљајем који се завршава сочним пољупцем. У таквим ситуацијама (посебно када је реч о сочном пољупцу) заштити се кишобраном или рецимо неким Биком који ће да размрси замршено клупко другарства.

 

Другарство је за Шкорпију бескрајна авантура. Ако имате Шкорпију за другара очекују вас вратоломије, лов на паукове и комарце, луњање по тајанственим местима као што су тавани, подруми, слепе улице, али и сати седења на крову и посматрања звезданог неба како би се утврдило да ли постоје ванземаљци. Досада у друштву Шкорпије је незамислива, али понекад пожељна ствар, посебно када се лов на паукове претвори у лов на жабе и анализу тајне пужеве кућице…

Ако делиш ђачку клупу са Стрелцем, буди сигуран да ти на часу математике ништа неће помоћи (иако зна све математичке формуле), али после школе можеш се максимално ослонити на њега. Стрелац је идеално раме за плакање, али никакав шаптач и доставаљч пушкица из матиша. Што се школе тиче његово правило је „Уздај се у се и своје кљусе.“ После школе Стрелац може да преузме улогу кљусета, а на теби је само да одлучиш шта ћеш да му спремиш.

 

Са Јарцем ћеш се сигурно често свађати – свађа и неспоразуми су део другарства. После свађе завлада љубав, па после опет неке чарке и тако у круг. Ако хоћеш да мирни периоди трају дуже, с времена на време организуј заједничко играње најновије игрице у којој ћеш „случајно“ изгубити. Без обзира на ситуацију горе-доле у односу са Јарцем, буди сигуран да поред себе имаш верног друга који ти мисли само добро и који ће стати на твоју страну, када рецимо покушаваш да клиснеш с часа. Брзином светлости обавестиће твоју маму, а после….

 

У мору другарске љубави Водолија се савршено сналази. У сваком тренутку можеш да рачунаш на увек расположну Водолију, па чак и када је реч о најшкакљивијим темама, типа – откривање тајни о заљубитис стању и било којих других тајни које треба да остану тајне, а имаш потребе с неким да поделиш. У таквим стањима Водолија друг је тиша од рибе… Праве рибе, не оне хороскопске!

Рибе су осећајне, привржене и дивне особе којима је често потребно раме за плакање, а и саме још чешће бивају другоме раме за плакање. Из тог слинавог стања рађају се права и доживотна другарства. Ако дође и до неких неспоразума са Рибом је лако помирити се – довољно је рећи „извини“ и Риба те награди осмехом. Мало тврдоглавим Рибама потребно је најмање два пута рећи „извини“ да би се осмехнуле.

 

Елизабета Георгиев
Илустрације: Милана Виденов Миланов, Небојша Виденов