a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  МЕГАФОН   /  Великденска перашка 2022

Великденска перашка 2022

У Димитровграду је на Ускрс одржана традиционална манифестација “Великденска перашка 2022”, коју су по 15. пут организовали Туристичка организација Цариброд и Црквена општина Димитровград. Овај догађај на платоу испред спортске хале окупио је пуно деце, њихове родитеље и бројне посетиоце, а организатори су се потрудили да разноврсним и богатим програмом обрадују најмлађе у част Васкрсења Христовог.

Госте су поздравили директор Туристичке организације Цариброд Васил Андрејев, парох димитровградски Синиша Бувач и водитељка манифестације Хелена Стојанов, ученица димитровградске гимназије.

Приређена је изложба осликаних ускршњих јаја и козунака, организоване су забавне игре за децу и родитеље, радионица у справљању козунака, а атмосферу су улепшали и костимирани аниматори. Посетиоцима се представио и црквени хор цркве Рођење Пресвете Богородице под вођством јереја Синише Бувача.

У осликавању ускршњих јаја, у категорији деце до 14 година, најкреативнија је била Елена Огњанов, која је освојила прво место. Друго место припало је Милици Јеленков, трећи су били Лаза и Лара Марков, чеврто место је припало Дуњи Крумов, а пето Александру Маринкову.

У такмичењу “к`лцање на перашће”, односно у туцању ускршњим јајима победио је Душан Радетић, друго место је освојила Софија Георгијев, а треће Миладин Сотиров.

Најукуснији козунак спремила је Дечја играоница “Чувари смеха”, друго место припало је Удружењу пензионера општине Димитровград, а треће Злати Стоиљковић.

Најбољима у свим категоријама припале су дипломе и награде,

У оквиру “Великденске перашке” путем хуманитарне продаје васкршње декорације, колектив играонице „Чувари смеха“ заједно са фондацијом „Замисли живот“ прикупио је 16.850 динара, која су намењена лицима из угрожених и рањивих група.

Био је то празнично-такмичарски догађај којем су се највише обрадовала деца и која су са осмехом на лицу озарила све посетиоце на најсветлији хришћански празник.

Погледајте шта је Фарче забележило.

Продукција: Интернет Портал ФАР
2022.

Пројекат ФАРЧЕ се финансира средствима Бугарске помоћи за развој,