a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  РЪ(У)ЧИ(ЦЕ)ЧКИ   /  Супер аутићи од тоалет ролни

Супер аутићи од тоалет ролни

Свакога дана из сваке куће у контејнерима заврши много непотребних и сувишних ствари. Обично се то зове ђубре.

Али, пошто сам ја супер радознали мали светионик, доста сам размишљао о томе да ли је потребно баш све бацати, и дошао сам до једног мудрог закључка да и ђубре ваља анализирати, јер се много ствари могу искористити на различите начине… Тако је постала реч рециклажа, па ћу вам данас објаснити како то да направимо аутиће, ни мање ни више, од непотребних ролни тоалет папира, које мама обично баци у корпу за отпатке.

Дакле, потребно ти је неколико картонских ролни тоалет папира, лепак за папир, маказе, комад картона за точкове и волан, притискач за точкове, боје и четкица за бојење и самолепљиви папир у боји за бојеве и украсе на aутићима.

Прва важна ствар је да се одлучиш колико аутића желиш да направиш, па толико картонских ролни тоалет папира треба да припремиш и лепо их обојиш различитим бојама. Добро би било да користиш акрилне боје или темпере.

Затим треба да нацрташ кругове за точкове и волане и наравно да их исечеш. Да би подсећали на гуме на аутићима, кригове за точкове обоји споља црном бојом, унутра белом.

На обојеним и осушеним картонским ролнама исеци део предвиђен за кабину возача и на предњем делу залепи волане. Од самолепљивог декоративног папира исеци украсе за аутиће и залепи их где ти је воља.

Точкове можеш да залепиш, или да их просто причврстиш притискачима како би могли да се окрећу.

И ето, возни парк аутића је спреман за супер игру!

 

Елизабета Георгиев
Илустрација: Виолета Коцев