a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  РЪ(У)ЧИ(ЦЕ)ЧКИ   /  КАСИЦА ПРАСИЦА ОД ПЛАСТИЧНЕ ФЛАШЕ

КАСИЦА ПРАСИЦА ОД ПЛАСТИЧНЕ ФЛАШЕ

Драги моји фарчемајсрори са највештим ручицама и мудрим главицама, не морате да купујете касицу прасицу када решите да штедите парице. Можете лепо да се играте, да будете важни еколози и рециклирате, и да уз игру и рециклажу направите лепу касицу од празне пластичне флаше која личи на прасенце и уз то да научите да штедите.

За ову малу авантуру ваших спретних ручица потребан вам је следећи материјал:
• Празна пластична флашица (што дебља то боље)
• Скалпер
• Маказе
• Обојени папир (1 лист наранџасте, 1 лист плаве боје)
• Оловка
• Лепак
• Селотејп
Корак 1:
Скалпером исеците отвор на флаши дужине 5 цм, ширине 1/2 цм (за убацивање новчића), отприлике на средини између грлића и дна флаше.
Корак 2:
Маказама исеците траку наранџастог папира, довољно дугу да може да се обавије око флаше, отприлике исте ширине као налепница коју сте скинули. Обавијте папир око флаше и оловком означите отвор који сте исекли. Скините папир и скалпером исеците означени отвор.
Корак 3:
Маказама исеците спољни и унутрашњи шаблон за уши са горњег цртежа. Шаблон за спољашне (веће) уши ставите преко наранџастог папира и оловком нацртајте контуре. Шаблон за унутрашње (мање) уши ставите преко плавог папира и оловком нацртајте контуре. Маказама исеците и наранџасте и плаве уши. Лепком залепите унутрашње плаве уши преко наранџастих. Пресавијте уши у доњем делу означеном цртицама. Поставите их дуж ивице наранџасте папирне траке и залепите селотејпом за доњи део траке. Обавијте папирну траку са ушима око флаше, водећи рачуна да отвор за новчиће буде на средини између ушију. Преклопите траку и залепите селотејпом.
Корак 4:
На врх запушача залепите округли наранџасти папир (њушку). Исеците 2 плава кружића (ноздрве) и залепите преко наранџасте њушке. Уколико имате бушач за папир можете њиме да направите ове кружиће.
Корак 5:
За очи можете да направите комбинацију 2 већа плава круга величине новчића и 2 мања наранџаста круга која ћете залепити преко плавих. Лепком залепите очи на одговарајуће позиције (отприлике у ширини ушију).
Корак 6:
За ноге можете да искористите округле перле или пластичне куглице, ако је флаша мања, или пинк-понг лоптице, ако је флаша. Залепите их на доњи део касице-прасице и започните са штедњом.

 

Eлизабета Георгиев
Илустрација: Виолета Коцев