a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  РЪ(У)ЧИ(ЦЕ)ЧКИ   /  КУЋНИ ЉУБИМЦИ ОД БАЛОНА

КУЋНИ ЉУБИМЦИ ОД БАЛОНА

Сигуран сам да имате неког кућног љубимца. Мацу, куцу или бар папагаја. Ако којим случајем немате, предлажем вам да направите своје посебне кућне љубимце и то ни мање ни више него од балона. Кућни љубимац од балона може да буде посве необичан, па тако за кућног љубимца можете добити бубамару, корњачу, жирафу, носорога или слона. На вама је да изаберете.

Како се праве кућни љубимци од балона?

Па ни лако ни тешко. Потребна вам је добра воља, машта и следећи материјал:
• балони
• фломастери (маркери)
• тањи картон
• украсна трака
• лепак

Надувајте балоне и нацртајте детаље маркерима. Може да то буде маца, куца, бубамара или нека друга животиња.

Од картона направите хармонику која ће послужити за ноге. На сваку ногу капните кап лепка и причврстите за балон. Уместо лепка можете користити и двоструко лепљиву траку. Лепком можете прилепити и кругове од црног картона за очи, као и украсну траку која ће бити поводац.

Неограничене су могућности игре са љубимцима од балона. Можете да их „водите у шетњу“, да се играте са њима у дворишту, соби, да им причате приче или да направите цео зоо врт баш у својој соби.
Све у свему, уживајте са новим балонастим другарима!

 

Елизабета Георгиев
Илустрација: Виолета Коцев

Елизабета Георгиев е родена през петата година, на осмото десетилетие на ХХ век. Израснала е и все още расте в село Смиловци на Стара планина, където научила буквите, заобичала книгите, четенето и един прекрасен пролетен ден започнала да пише...