Još jedan tovar robe zaustavljen na „Gradini“

   Carinici su na graničnom prelazu „Gradina“ sprečili pokušaj krijumčarenja još jednog tovara punog neprijavljene tekstilne robe, među kojom se nalazilo i dosta one sa krivotvorenim robnim markama. Roba je u zemlju ušla 15. marta 2016. godine u kamionu koji je iz Turske išao ka Beogradu, a uvoznik je firma iz Subotice. Na putu ka svom krajnjem odredištu, kamion je zbog sumnje da se u njemu nalazi i deo neprijavljene robe, zadržan radi detaljnog pregleda.

   Nakon višečasovnog sravnjivanja realnog stanja sa onim koje je navedeno u dokumentaciji, utvrđeno je da je neprijavljeno bilo gotovo 35.000 tekstilnih artikala čija se vrednost procenjuje na oko 30 hiljada evra. Među neprijavljenom garderobom najviše je bilo donjeg veša – preko 14.500 komada, zatim majica, preko 8.000, donjih delova trenerki, dečjih bodija, ali i kuhinjskih krpa, peškira i platna.

   Među robnim markama za koje se sumnja da su krivotvorene našle su se i „Disney“, ”Cars”, ”Garfield”, ali i ”Boss”, ”Calvin Klein”, ”Armani” i dr.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.