Sporazum za nastavak deonice kod Dimitrovgrada

   Koridori Srbije potpisali su danas ugovor sa novoizabranim izvođačem radova, grčkom kompanijom Aktor SA za nastavak izgradnje deonice Koridora 10 – Obilaznica Dimitrovgrad – granica sa Bugarskom, na autoputnom pravcu E 80.

   Na međunarodnom tenderu za izgradnju deonice bilo je dostavljeno ukupno sedam ponuda zainteresovanih i to:  Hidrostroy JSC (Bugarska), JV: Euro – Asfalt doo Sarajevo i Ingrap Omni doo Beograd, Constručiones Rubau S.A. (Španija), Terna SA (Grčka), Aktor SA (Grčka), Integral Inženjering AD (Bosna i Hercegovina)  i JV: STRABAG AG (Austrija) i Vojvodinaput AD Pančevo, saopštili su Koridori Srbije. Kako se navodi, kompanija Aktor SA je izabrana nakon postupka evaluacije koji je podrazumevao proveru tehničkih kvaliteta i računsku proveru svih ponuda.

   Na deonici Obilaznica Dimitrovgrada – granica sa Bugarskom preostali su radovi na izgradnji puta i mostova na trasi koja je ukupne dužine 5,8 km u punom profilu, sastoji se od sedam mostova dužine od 20 metara do 500 metara, raspona 30 do 35 metara, pun profil.  Radovi se finansiraju iz kredita Svetske banke, a ugovorena cena (bez PDV) iznosi 2,106,909,003.70 RSD. Rok za izvođenje preostalih radova na izgradnji puta i mostova na obilaznici Dimitrovgrada je 300 dana. Radovi na pomenutoj deonici prekinuti su u oktobru prošle godine zbog raskida ugovora sa bugarskom kompanijom “Trace Group Hold”, podsećaju Koridori Srbije.

Izvor: Tanjug

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.