Sanja Stajić i Marinela Nikolov potpisale sporazum o partnerstvu i saradnji između opština Merošina i Kozloduj

U Merošini je 7. septembra potpisan sporazum o partnerstvu i saradnji između opština Merošina, R. Srbija i Kozloduj, R.Bugarska. Sporazum su potpisale Marinela Nikolov, predsednik opštine Kozloduj i Sanja Stajić, predsednik opštine Merošina.

U izjavi za FAR, Marinela Nikolov, predsednik opštine Kozloduj kaže da će saradnja između dveju opština biti od velike koristi za obe strane.

„Potpisali smo sporazum o saradnji u različitim sferama društvenog života, sporta, kulture, turizma. Cilj nam je da radimo u interesu naših građana, kako bi oni imali koristi od toga. Najpre ćemo organizovati folklorne nastupe, kako kod nas u Kozloduju, tako i u Merošini. Sa predsednicom opštine Merošina imamo slične ambicije, tako da mislim da će naše partnerstvo dati odlične rezultate“, ističe Nikolova.

Sanja Stajić, predsednik opštine Merošina ističe za FAR da je potpisivanjem sporazuma načinjen prvi korak ka bratimljenju opština.

„Krajnji cilj nam je da sklopimo jedan savez opština koji će nam omogućiti učešće u projektima prekogranične saradnje i korišćenje određenih sredstava iz evropskih fondova. Na poziv predsednice Kozloduja Marinele Nikolov, 16. i 17. septembra naša delegacija će prisustvovati na festivalu zanata i običaja u Kozloduju. Dvadesetak dece iz osnovne škole „Jastrebački partizani“ iz naše opštine učestovaće u kulturno-umetničkom delu programa. Takođe, nadam se da će naša saradnja ubuduće biti kvalitetna i veoma uspešna“, kaže Stajićeva.

Koordinator između dve delegacije bio je Dragan Ćukalović, a potpisivanju sporazuma u Merošini prisustvovao je i Hristo Hristov, konzul Republike Bugarske u Nišu.

Gosti iz susedne Bugarske upoznali su se sa potencijalima opštine Merošina putem prezentacije i audio i video materijala, a takođe u društvu domaćina posetili su Krajkovačko jezero, kao i Sportsko-turističko-rekreativni centar na Oblačinskom jezeru.

 A. Todorov

Foto: merosina.org.rs

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар