Novi predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov

   Nakon održavanja konstitutivne sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad danas je održana i sednica po hitnom postupku, na kojoj su odbornici izabrali novo opštinsko rukovodstvo. Funkciju predsednika opštine Dimitrovgrad u narednom četvorogodišnjem periodu obaljaće doktor medicine Vladica Dimitrov, doskorašnji narodni poslanik u Republičkom parlamentu. U svojoj političkoj karijeri do sada je bio predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad, opštinski većnik, predsednik opštine i poslanik Narodne Skupštine Srbije.

   U svom ekspozeu Dimitrov je naglasio glavne ciljeve razvoja opštine Dimitrovgrad:

   „U narednom periodu značajnija sredstva će se ulagati u razvoj privrede. Drugi stub razvoja je poljoprivreda i stočarstvo, a treći subjekat je turizam. Ciljevi u naredne 4 godine su uređenje grada, fasada objekata i parkovsko-šetaliških zona, promocija etno i seoskog turizma, povećanje smeštajnih kapaciteta i broja turističkih manifestacija. Četvrti stub razvoja je infrastruktura u gradskim i seoskim sredinama, pre svega izgradnja putnog pravca Željuša-Planinica-Banski Dol-Poganovo i razvoj južnog dela opštine, kao i izgradnja lokalnog putnog pravca Trnski Odorovci-Kusa Vrana i izgradnja lokalnog puta Manastirske vodenice do raskrsnice između Brebevnice i Mazgoša. Prioritet će biti i završetak kanalizacije u Gojindolu, Željuši i Lukavici, završetak prve i druge faze vodovoda u selu Gojindol i izgradnja vodovoda u selima koja imaju turistički i poljoprivredni potencijal. Izgradnja novog prečistača otpadnih voda je takođe jedan od prioriteta. Velika pažnja biće posvećena socijalnoj politici, ali biće usmerena ka onom stanovništvu kojima je pomoć najpotrebnija“.

266

   Za zamenika predsednika opštine Dimitrovgrad odbornici su izabrali Zorana Đurova, koji je do sada blizu 16 meseci obavljao funkciju predsednika opštine. Na sednici je izabrano i 6 članova Opštinskog veća po resorima i to: Angel Josifov (zdravstvo),  Dragan Milić (socijalna pitanja), Elenko Petrov (saradnja sa mesnim zajednicama), Žan Conević (komunalna infrastruktura), Slavoljub Manoilov (omladina, kultura i sport) i Dejan Milev (obrazovanje i informisanje).

   Zbog nespojivosti funkcija i sukoba interesa čak 7 odbornika vladajuće većine, podnelo je ostavke, te su njihova mesta popunili odbornici sa koalicione liste.

   Na sednici je usvojen i predlog odluke o primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u opštini Dimitrovgrad, kao i predlog odluke o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za teritoriju opštine Dimitrovgrad za 2016. godinu.

D. A. Videnov

Foto: Ivica Ivanov

 

Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.