U Nišu otvoren Kulturni centar Caribrod

   U prostorijama novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ na keju u centru Niša danas je otvoren Kulturni centar Caribrod. Ovaj centar je uređen zahvaljujući inicijativi koju je pokrenulo Zavičajno udruženja „Caribrod“ u saradnji sa Konzulatom Repubike Bugarske u Nišu. Tako je ova zgrada, gde je pre par godina bila smeštena redakcija „Bratstva“, koja je izdavala novine i časopise bugarske nacionalne zajednice u Srbiji, renovirana i dobila svoj novi izgled.

268 KC Caribrod1

   Foto: Belle Amie portal

   Kulturni centar Caribrod je svečano otvorio Edvin Sugarev, generalni konzul Republike Bugarske.

   Prema rečima Alena Aleksova, predsednika udruženja „Caribrod“, kulturni centar će biti otvoren za sve građane i može se koristiti za održavanje tribina, seminara, okruglih stolova i drugih aktivnosti.

269 KC Caribrod2

 Foto: Belle Amie portal

 Ovaj događaj je uvršten u program obeležavanja 24. maja dana slovenske pismenosti, čiji je inicijator bugarski konzulat u gradu na Nišavi.

Bratstvo 3

Foto: Belle Amie portal

P.Videnov

Foto naslovna: Petar Videnov

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.