Pantelejski vašar važniji od Nišvila!

   Za praćenje poslednjeg izdanja Nisvila akreditovalo se preko 150 redakcija, odnosno, preko 400 novinara, ali ne i predstavnici dva niška medija: “Narodnih novina” – jedinog dnevnog lista južno od Beograda i regionalne Belle Amie televizije. Ova dva medija neposredno pre, za vreme i posle festivala nisu objavile ni jednu jedinu informaciju o, po mnogima najznačajnijoj niškoj kulturnoj manifestaciji i najvećem srpskom džez festivalu koji se po mišljenju britanskog “Gardiana” našao na listi 10 najboljih evrospkih džez festivala.

   U jedinom gradskom štampanom mediju, na primer, na dan otvaranja festivala Nišville nije ni pomenut, iako su svi domaći i brojni strani mediji to objavili, već je na dve strane predstavljen Pantelejski vašar.

   Nišvil se zahvaljuje svim medijima koji su ispunili javni interes informisanja i prezentovali događanja na Nišvillu u skladu sa svojim programskim koncepcijama.

199

   Posle 8 godina nacionalni servis RTS je ponovo snimao  Nišvil i emitovaće na svojim programima 15 emisija sa nastupima učesnika glavnog programa, a generalni direktor javnog servisa gospodin Dragan Bujošević je u nedelju 14. avgusta i lično pratio veliko finale Nišvila. Niški džez festival tradicionalno dobro prati i pokrajinski javni servis RTV Vojvodina koji već godinama u Niš šalje radijske i TV ekipe koje tokom festivala snimaju specijalne emisije, dok niško dopisništvo RTV Vojvodine šalje redovne dnevne izveštaje. Televizija N1 je i ove godine izveštavala sa Nišvila u sklopu čega je išlo i nekoliko direktnih uključenuja u program koji se osim u Srbiji prati i u BiH i Hrvatskoj. Osim niških i regionalnih radio i TV stanica i web sajtova, sa Nišvilla su, između ostalih redovno izveštavale i ekipe RTS-a, B92, TV Prva, TV Pink, nacionalnih servisa Bugarske i Makedonije, turske Anadolije, ruskog Sputnjika, Radio France International, australijskog nacionalnog SBS radija, Al Jazzire, čikaškog lista “Serbian Mirror”, nemačkog WDR-a, atinskog Pess projecta, agencija Beta i Tanjug, i najznačajnijih štampanih medija: NIN, Blic, Vreme, Večernje novosti, Danas, Nedeljnik, Republika….  Uz sve to, Ministarstvo kulture Kine je poslalo novinara i snimatelja koji su pratili nastupe kineskog sastava Golden Buddha Jazz Band, ali i kompletan program Nišvila 2016.

Izvor: Nisville Jazz Festival

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.