U projektu „Upoznajmo naše korene“ u Rumuniji učestvuju učenici dimitrovgradske gimnazije i osnovne škole

   Centar za kulturu Dimitrovgrad po treći put učestvuje u međunarodnom projektu u okviru programa Evropske unije Erasmus + zajedno sa vodećim partnerom iz Rumunije. Ovoga puta reč je o projektu za mlade pod nazivom „Knowing our roots“ (Upoznajmo naše korene), koji sprovodi nevladina organizacija “The friends of the man – Humanism, Culture” iz Slatine, grada na reci Olt u južnoj Rumuniji. Zajedno sa Centrom za kulturu u projektu učestvuje i bugarska nevladina organizacija “Comunity Fundation LOM” iz Loma.

397

   „Knowing our roots“ je projekat koji će okupiti 36 mladih osoba do 18 godina (po 12 iz svake zemlje učesnice), koji će u periodu od 2. do 11. novembra u zajedničkim radionicama pokušati da shvate značaj očuvanja kulturnog blaga i zaštite kulturnog identiteta. Očuvanjem kulturnog blaga i svog identiteta mladi će bolje upoznati svoju prošlost – korene, a samim tim imaće veće mogućnosti da se pripreme za bolju budućnost.

   Metode koje će predavači koristiti tokom realizacije projekta su veoma raznolike, tako da će učesnici primenjivati interkulturalne igre, živu biblioteku, stvaranje priča i njihovu prezentaciju, otvoreni kafe, forum teatar i učenje kroz iskustvo.

   Vođa grupe ispred Centra za kulturu je Toni Aleksov, a grupu čine učenice gimnazije “Sveti Ćirilo i Metodije” i osnovne škole Hristo Botev.

S. M.

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар