Zaplenjeno zlato, Roleks, devize i motor za „Porsche“

   Carinici su tokom vikenda sprečili više pokušaja krijumčarenja, među kojima su zaplene preko 600 grama zlatnog nakita i „Roleks“ časovnika na aerodromima Niš i Beograd, 20.000 evra na “Gradini” i motora za „Porsche Cayenne S“ na “Kelebiji”.

252

   Prilikom izlazne kontrole na aerodromu u Nišu 13. novembra je u ručnom prtljagu putnika na letu za Malme pronađeno 604 grama neprijavljenog zlatnog nakita. Srpski državljanin romske nacionalnosti je prethodno rekao cariniku da nema ništa da prijavi za kontrolu.

253

   Dan ranije,  na aerodromu u Beogradu zaplenjen je muški časovnik „Roleks“, čija je vrednost 11.550 evra. Sat u originalnom pakovanju otkriven je prilikom pregleda prtljaga na rendgen uređaju, u koferu slovenačkog državljanina, koji je po sletanju iz Ljubljane zaustavljen u zelenom kontrolnom prolazu.

254

   Prilikom izlazne kontrole na graničnom prelazu “Gradina”, carinici su 13. novembra  godine kod turskog državljanina pronašli neprijavljenih 30.000 evra. On je kao suvozač putovao automobilom nemačkih registarskih oznaka, rekavši carinicima da kod sebe ima samo 1.000 evra. Detaljni pregled je pokazao da to nije tačno, jer je u jednom od unutrašnjih džepova jakne koju je nosio na sebi, pronađena pomenuta suma novca. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

   Na graničnom prelazu Kelebija je prethodnog dana prilikom ulazne kontrole zaplenjen motor bez agregata za putničko vozilo „Porsche Cayenne S“, proizveden 2010. godine. Pokušao je da ga prokrijumčari 32-godišnji državljanin Srbije iz Čuruga. On je kao vozač kombija novosadskih registarskih oznaka, prilikom susreta sa carinicima rekao da osim ličnog prtljaga ima i nešto polovne robe, kao što su dva frižidera, veš mašina i nešto upotrebljavanih autodelova. Kako je propustio da prijavi automobilski motor, koji je naknadno pronađen i čija je vrednost procenjena na 16.000 dolara, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар