Za vikend zaplenjeni marihuana i opijum na “Horgošu” i “Gradini”

   Carinici su tokom proteklog vikenda zahvaljujući pojačanim kontrolama u nekoliko navrata sprečili pokušaje krijumčarenja droge, pa su tako zaplenili ukupno 5.214 grama marihuane i 45 grama opijuma.

   Sa prvim slučajem su se suočili već u petak uveče, kada je na izlazu graničnog prelaza “Horgoš” osujećen pokušaj da se iz zemlje prokrijumčari 43 paketa sa ukupno 5.014 grama marihuane. Oko 20:00 časova na prelaz je pristigao ”Ford Focus” nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji srpski državljanin. Putnik je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu rekao da nema ništa, a na pitanje kuda se uputio, odgovorio je da iz Zrenjanina putuje u Nemačku.

   Pošto je iskusni carinik primetio da sa automobilom nešto nije u redu, vozilo je sprovedeno u garažu i podvrgnuto detaljnom pregledu. Naime, sumnju carinika je pobudila činjenica da je putnik u automobilu bio previše obučen, kao da u vozilu nema grejanja, na sebi je imao sve: jaknu, šal, kapu i rukavice.  Koristeći fiberoptiku – savitljiv optički instrument koji na vrhu ima kamericu kojom može da se vidi unutrašnjost rezervoara, fabričkih i specijalno napravljenih šupljina u prevoznim sredstvima, otkriveno je da su u šupljinama suvozačevih, kao i zadnjih levih i desnih vrata skriveni paketi oblepljeni selotejp trakom što je karakteristično za krijumčarenje narkotika. Nakon što je uklonjen tapacirung sa svih vrata, iz tih šupljina je ukupno izvađeno 43 paketa marihuane čija je ukupna težina iznosila nešto više od 5 kilograma.

   Sledećeg dana, 10. decembra, na izlazu graničnog prelaza “Gradina” otkriveno je 6 paketića opijuma u ličnim stvarima putnika koji se uputio ka Turskoj. Naime, oko 12:45 časova na red za kontrolu došao je i automobil ”BMW X3” norveških registarskih oznaka u kome je kao suvozač putovao norveški državljanin, turske nacionalnosti. Carinici su posumnjali u izjave putnika iz automobila da nemaju ništa da prijave za kontrolu, pa su odlučili da detaljno pregledaju vozilo. Ubrzo je kod suvozača, tačnije u džepu njegovih pantalona, otkrivena kesica sa presovanom materijom braon boje i pravilnog oblika za koju se sumnja da se radi o opijumu.

Izvor: Uprava carina Repubike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар