Neobična zaplena: „Rolex“ vredan 11.300 evra

   Carinici su 31. januara na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili ilegalan unos luksuznog ručnog sata „Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona“ u Republiku Srbiju.

   Luksuzni sat, čija je vrednost prema originalnom računu 11.300 evra, sa sobom je nosio 29-godišnji srpski državljanin koji je doputovao iz Minhena u Beograd. Odmah po sletanju, putnik se uputio ka tzv. „zelenom kontrolnom prolazu“ namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

   Carinici su ipak odlučili da na rentgenu pregledaju njegov prtljag, te su tako prilikom detaljne kontrole u rancu među njegovim ličnim stvarima pronašli i pomenuti luksuzni sat koji je bio upakovan u originalnu kutiju. Pored sata su pronađeni račun i neoveren zahtev za povraćaj PDV-a.

   Na beogradskom aerodromu otkrivanje skupocenih satova u prtljagu putnika koji dolaze iz inostranastva nije retkost, zbog toga podsećamo domaće putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, dok se predmeti čija vrednost prelazi navedeni iznos moraju prijaviti.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

 

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар