Uprava carina: Na graničnim prelazima u Srbiji nema zadržavanja

Na svim graničnim prelazima, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje saobraćaj teče bez zadržavanja. Situacija u teretnom saobraćaju koja je prethodnih dana bila otežana sada je potpuno normalizovana, a pojačan putnički promet očekuje se tek tokom večernjih časova i sutra pre podne.

Na izlazu iz zemlje je prethodnih dana bilo zadržavanja u teretnom saobraćaju, ali je stanje sada potpuno stabilizovano i gužve nema ni na jednom teretnom terminalu.

Granični prelaz Batrovci na kome su kamioni na izlazu prethodnih dana čekali i po nekoliko sati, sada je gotovo prazan. Na izlaz iz Srbije u ovom trenutku čeka svega nekoliko kamiona. Hrvatski pogranični organi su ubrzali rad tokom večeri i noći, pa je gužva do jutra u potpunosti raščišćena.

Na graničnom prelazu Šid takođe nema više zadržavanja i na izlazu za teretna vozila nema nikoga, dok za ulaz u našu zemlju kamioni čekaju oko 40-ak minuta.

Slično je i na graničnom prelazu Horgoš, na kome je postojala mogućnost da se ponovo stvore gužve zbog usporenog rada mađarskih organa koji su sprovodili detaljnu kontrolu, ali su u međuvremenu i oni ubrzali rad, pa je tokom noći iz zemlje izašlo čak 239 kamiona. U ovom trenutku deo prelaza namenjen za teretni saobraćaj je prazan, kao i međuzona između Srbije i Mađarske. Nešto jači priliv putnika, sa obe strane prelaza, očekuje se tek večeras i sutra pre podne.

Na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj situacija je takođe redovna i za izlaz iz zemlje čeka svega 20-ak kamiona, isto kao i na graničnom prelazu Preševo.

Na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori tokom noći je došlo do kraćeg zadržavanja, jer se na izlazu iz zemlje našlo 30-ak autobusa, ali je od jutros situacija potpuno raščišćena. Trenutno na prelazu ima 4 kamiona i nekoliko putničkih vozila, a pojačan putnički saobraćaj u oba smera očekuje se tek tokom sutrašnjeg dana. 

Detaljnije informacije o važećim propisima u putničkom prometu možete unapred saznati na sajtu carinske službe www.carina.rs, u rubrici ”Pitanja i odgovori”, dok se u rubrici ”Aktuelnosti” nalaze i podaci o režimu rada svih carinarnica tokom praznika.

SREĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM UPRAVA CARINA SRBIJE!

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар