Na “Gradini” i “Preševu“ u autobusima zaplenjeni cigarete i lekovi

Carinski službenici su 3. maja na graničnom prelazu “Gradina”, sprečili pokušaj krijumčarenja  još 1380 paklica cigareta bez akciznih markica. Prekršaj je otkriven na izlazu iz Srbije, kada se za kontrolu prijavio autobus čiji su vozač i putnici prethodno rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Međutim, detaljnim pregledom autobusa, u fabričkoj šupljini u prtljažnom delu, pronađeno je ukupno 1380 paklica cigareta marke ”Ashima” bez akciznih markica.

Kao vlasnik cigareta prijavila se 34-godišnja srpska državljanka rekavši da ne poseduje ni račune, niti dokumentaciju za pronađene cigarete.

Kako se radi o akciznoj robi bez prateće dokumentacije, cigarete su zadržane do okončanja prekršajnog postupka.

Dva dana ranije, 1. Maja na ulazu graničnog prelaza “Preševo”, našao se i autobus jedne domaće turističke agencije u čijem prtljažniku je otkrivena putna torba puna lekova. U torbi se nalazilo čak 627 kutija lekova, od čega najviše leka ”Nozinan 25 mg”, čak 315 kutija. Pomenuti lek spada u grupu tzv. antipsihotika i koristi se kod pacijenata kojima se priviđaju stvari koje ne postoje.

Kako se niko od putnika i vozača nije prijavio kao vlasnik otkrivene torbe, prekršaj je pokrenut protiv vozača što je uobičajna praksa u takvim slučajevima.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар