Počeli radovi na rekonstrukciji alternativnog puta od Dimitrovgrada do sela Gradinje

Počeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji alternativnog putnog pravca od Dimitrovgrada ka selu Gradinje u dužini od oko 3 kilometra. U izjavi za medije Žan Conević, opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu kaže da se trenutno obavlja grubo ravnjanje, nanošenje asfaltne strugotine i valjanje puta.

„Širina kolovozne trake biće 5 metara, a planirano je da se urade kanali za vodu i očisti šiblje pored puta. Nadamo se da će ova deonica meštanima Gradinja i svim građanima bita dobra alternativa ka „Gradini“, a posebno u vreme gužvi na državnom putu tokom letnjih meseci“ – ističe Conević.

Vrednost ove investicije je 372 hiljade dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Dimitrovgrad, a radove izvodi Javno preduzeće „Komunalac“.

„Asfaltna strugotina je besplatna i dobili smo je od preduzeća ’Putevi Srbije’. Jedino mi obezbeđujemo prevoz od njihove baze do gradilišta“ – dodaje Žan Conević.

Ako vremenski uslovi dozvole, očekivanja su da ovaj putni pravac od baze „Komunalca“ do nadvožnjaka u Gradinju bude rekonstruisan u narednih 4-5 dana.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар