Poslednje pripreme za 54. Turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2017“ u toku – Večeras izvlačenje grupa i otvaranje turnira

Sve je spremno za početak najveće i najposećenije sportske manifestacije u Dimitrovgradu, 54. Turnir u malom fudbalu „Dimitrovgrad 2017“, kaže direktor sportsko turističkog centra „Caribrod“ Vasil Andrejev. Teren za mali fudbal se reparira i biće spreman za subotu, kada počinju takmičenja. Pored terena za mali fudbal, reparira se i košarkaški teren.

„Što se takmičenja tiče, sve je spremno. U pozivnom delu turnira uputili smo pozive za 8 ekipa, ali su dve ekipe ipak odustale od takmičenja u jačem delu turnira i prijavile se za tradicionalni. Imaćemo 6 ekipa u pozivnom delu i one će se takmičiti u liga sistemu – odigraće ligu od 5 kola, a nakon toga će se igrati polufinalni susreti. Prvoplasirana ekipa protiv četvrte i drugoplasirana protiv treće“, rekao je Vasil Andrejev za portal Far.

U tradicionalnom delu tirnira prijavilo se 16 ekipa i one će biti raspoređene u 4 grupe. Prvoplasirane 2 ekipe iz svake grupe igraće četvrtfinale.

Kod pionira i mlađih pionira imamo po 3 prijavljene ekipe, ali očekujemo da se danas prijavi još neka ekipa. Kod veterana je slična situacija – i u toj konkurenciji prijavljene su 3 ekipe.

Nagradni fond za pozivni turnir iznosi 500.000 dinara. Nagrada za prvo mesto iznosi 270.000 dinara, za drugo 130.000, dok je za treće mesto obezbeđeno 100.000 dinara.

Za tradicionalni turnir obezbeđena su ukupna novčana sredstva u iznosu od 240.000 dinara. Prvoplasiranoj ekipi pripašće 130.000, drugoplasiranoj 70.000 i trećeplasiranoj ekipi 40.000 dinara.

Za mlađe i starije pionire obezbeđena je sportska oprema, dok je nagradni fond za veterane 100% od uplate prijavljenih ekipa.

Komplet ulaznica za ceo turnir po ceni od 400 dinara može se kupiti ispred hotela Balkan, a pojedinačna ulaznica za svako veče koštaće 50 dinara. Posebna pogodnost za sve one koji kupe ulaznicu je to da će sa njom moći da konzumiraju i jedno piće, koje obezbeđuje generalni sponsor turnira “Hotel Sax Balkan”.

Turnir u malom fudbalu “Dimitrovgrad 2017” organizuju STC Dimitrovgrad i Sportski savez “Caribrod” uz finansijsku podršku opštine Dimitrovgrad.

Turnir će trajati od 15. jdo 28. jula, a za 29. Jul zakazan je koncert grupe “Neverne bebe”, koji će biti besplatan za publiku. Svake večeri biće organizovane i nagradne igre za gledaoce, a za finalno veče obezbeđena je nagrada iznenađenja za publiku.

 T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Сподели публикация
Написал/ла

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Без коментар

Оставете коментар