Sednica Opštinskog veća: Usvojen izveštaj o radu i finansijskom poslovanju JP „Komunalac“ za 2016. i drugi kvartal 2017. godine

Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad usvojen je izveštaj o realizaciji programa rada i finansijkog poslovanja u 2016 i izveštaj za drugi kvartal 2017. godine javnog preduzeća „Komunalac“. Takođe, data je saglasnost na Ugovor o zakupu nepokretnosti u mesnoj zajednici Željuša. Prema ovoj odluci Dom zdravlja u Dimitrovgradu može da zaključi ugovor o zakupu prostora sa nekom od apoteka. Na osnovu toga, MZ Željuša bi u narednom periodu trebalo da dobije apoteku.

„Na sednici veća prihvaćen je predlog o razrešenju i imenovanju članova i predsednika Upravnog odbora Centra za kulturu zbog isteka mandata. Usvojen je plan racionalizacije zapošljenih u predškolskoj ustanovi „8 septembar“ i u Centru za kulturu. Takođe usvojen je izveštaj komisije za procenu štete u ataru sela Gulenovci i Visočki Odorovci. Šteta izazvana gradom procenjena je na 2 milona dinara. U skladu sa zakonskim procedurama pokušaćemo da deo pričinjene štete nadoknadimo meštanima ovih sela“, rekao je u izjavi za medije Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

Dimitrov je izjavio da je usvojen novi pravilnik za smeštaj i prevoz učenika iz ruralnih područja, odnosno učenika sa prebivalištem gde nema svakodnevnog gradskog prevoza. Pravilnik je definisao uslove za ostvarivanje prava na basplatan prevoz i na naknadu troškova za smeštaj.

„Većnici su dali saglasnost na odluku za nabavku dečijih auto-sedišta, koju će realizovati služba za saobraćaj pri opštinskoj upravi. Razmotren je izveštaj komisije oko pristiglih žalbi u vezi konkursa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje iz budžeta opštine Dimitrovgrad u 2017. godini. Većina njih je neosnovana, a samim tim i odbijena, a nekoliko žalbi će pretrpeti određenu proveru, nakon čega će uslediti isplata sredstava po konkursu, istakao je Dimitrov.

Na sednici Opštinskog veća takođe su razmatrani zahtevi mesnih zajednica, kao i pojedinačni zahtevi građana. Nekoliko odluka sa današnje sednice veća naći će se na dnevnom redu sednicie SO Dimitrovgrad, koja će biti održana početkom septembra meseca.

 A. Todorov
Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар