Nedim Sejdinović predložen za člana radne grupe za izradu medijske strategije

Zajednički predlog NUNS-a, NDNV-a, ANEM-a, AOM-a i Lokal presa upućen Ministarstvu

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija (AOM) i Lokal pres predložili su predsednika NDNV Nedima Sejdinovića za člana radne grupe za izradu Medijske strategije, umesto Tamare Skrozza.

U dopisu upućenom Ministarstvu kulture i informisanja, pet novinarskih i medijskih organizacija navodi se da Tamara Skrozza, koja je do sada predstavljala ova udruženja, u radnoj grupi za izradu Strategije razvoja javnog informisanja iz zdravstvenih razloga više nije u mogućnosti da ostane na toj poziciji.

“Udruženja su imenovala Nedima Sejdinovića, predsednika NDNV i medijskog stručnjaka kao novog člana koji će ih predstavljati u radnoj grupi”, navodi se u zajedničkom predlogu NUNS-a, NDNV-a, ANEM-a, AOM-a i Lokal presa.

Radna grupa za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije formirana je u julu, a iz resornog Ministarstva najavljeno je da će nova strategija biti izrađena do kraja godine, kada bi Vlada trebalo da je usvoji.

Radna grupa ima 15 članova, predstavnika novinarskih i medijskih udruženja, državnih organa i nezavisnih eksperata. Članovi radne grupe su Stanko Crnobrnja, nezavisni stručnjak, Dalila Ljubičić, predstavnica Asocijacije medija, Maja Rakovic, predstavnica RAB Srbija i Odbora za elektronske medije Privredne komore Srbije, Tamara Momirov, nezavisni stručnjak.

U grupi su još i Nenad Krajnović, Dejan Nikolić, Ljiljana Smajlović, te donedavno i donedavno Tamara Skrozza, zatim Dejan Masliković, v.d. pomoćnika ministra kulture i informisanja, prof. dr Irini Reljin, v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Milan Petković, Čedomir Radojčić, Milivoje Mihajlović kao predstavnik javnih servisa, Ištvan Bodžoni, predstavnik Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina i Miloš Janković, v. d. pomoćnika ministra kulture i informisanja.

Izvor: Autonomija

Foto: Toni Aleksov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар