Potpisan Sporazum o pružanju bespovratne finansijske pomoći za realizaciju projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“

Generalni sekretar Narodne skupštine Svetislava Bulajić i ambasador Republike Bugarske u Srbiji Nj.E. Radko Vlajkov potpisali su danas Sporazum o pružanju bespovratne finansijske pomoći za realizaciju projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“.

Tom prilikom generalni sekretar Bulajić izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji koji se odnosi na Narodnu skupštinu i njenu Službu.

„To je znak da je Služba Narodne skupštine prepoznata i odabrana kao kredibilan insitucionalni partner u Republici Srbiji, a za mene predstavlja i najvažniju potvrdu ozbiljne posvećenosti Srbije procesu evropskih integracija“, poručila je Bulajić.

Ona je dodala da bespovratna finansijska pomoć podrazumeva ozbiljan rad na implementaciji Sporazuma i dalju profesionalizaciju i standardizaciju rada Službe Narodne skupštine.

„Veoma je važno što ovaj Sporazum dolazi u momentu kada naš dobri sused započinje novu vrstu saradnje i koji je idealan partner u ovom trenutku, ne samo zbog činjenice što je Republika Bugarska preuzela predsedavanje Savetu EU, nego što se radi o dvema zemljama koje neguju dobrosusedske odnose i o prijateljskoj podršci onom putu koji je Bugarska već prešla a nadamo se da ćemo uskoro za njom krenuti i mi“, zaključila je generalni sekretar Narodne skupštine.

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Nj.E. Radko Vlajkov nakon potpisivanja Sporazuma poručio je da je parlament jedan od najvažnijih instrumenata demokratije u jednoj zemlji.

„Dokument koji smo danas potpisali je najjasnija podrška koju Narodna skupština ima od Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske i Ambasade Bugarske u Beogradu, jer smo ubeđeni da idete pravim putem i nastavljamo da aktivno podržavamo Srbiju ne samo politički, već i praktično“, poručio je bugarski ambasador.

Ambasador Vlajkov naveo je da Bugarska po prvi put ove godine učestvuje u podršci državnoj administraciji u Srbiji, a potpisivanje sporazuma sa Narodnom skupštinom predstavlja izraz poverenja koje Bugarska ima u Narodnu skupštinu i njenu Službu.

„Bugarska pruža snažnu političku podršku Srbiji na putu ka EU i uveren sam da ćemo u bliskoj budućnosti biti zajedno u njoj. Ubeđen sam da će parlament Srbije učiniti sve da usaglasi srpsko sa evropskim zakonodavstvom, a ovaj projekat je naša zajednička odgovornost  ali i naše zajedničko dostignuće“, zaključio je Vlajkov.

Vrednost jednogodišnjeg projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“ iznosi 4 miliona dinara, koji su opredeljeni iz programa „Saradnja za razvoj“ Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske.

Izvor: parlament.gov.rs

Foto: Ambasada Republike Bugarske u Beogradu / Narodna skupština Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар