Održana konstitutivna sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO Republike Srbije

U Beogradu je 11. aprila održana konstitutivna sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku Stalne konferencije gradova i opština Republike Srbije. Na sednici je potvrđen mandat svih članova Odbora iz 20 gradova i opština, a za potpredsednicu ovog tela izabrana ja Aleksandra Popović, predsednik opštine Surdulica.

U izjavi za portal FAR predsednik opštine Dimitrovgrad i predsednik Odbora Vladica Dimitrov je rekao da je na zasedanju formirana Radna grupa za zdravlje koja će se baviti slikama zdravlja u gradovima i opštinama u Republici Srbiji.

„Radna grupa za zdravlje pri Odboru baviće se dostupnošću hitne medicinske pomoći, odnosno dostupnošću zdravstvene zaštite pogotovo u malim opštinama kao što je Dimitrovgrad, a koje imaju Domove zdravlja bez organizovane službe za hitnu medicinsku pomoć i čine oko 30% stanovništva. Prva radionica na temu hitne medicinske pomoći biće održana 26. aprila u Beogradu i na njoj će prisustvovati direktori Domova zdravlja, Urgentnih centara, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kao i predstavnici Medicinskih fakulteta i Ministarstva zdravlja“ – istakao je Dimitrov.

Dimitrov je naglasio da je na konstitutivnoj sednici donešena odluka o planu rada Odbora za zdravlje i socijalnu politiku i da će u toku ove godine biti održane još 3 sednice koje će biti posvećene novim zakonima i da će Odbor čiji je on predsednik dati svoje predloge i sugestije u vezi njih. On je rekao da se radi o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, kao i o novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, prema kojem će osnivačka prava nad Domovima zdravlja preuzeti Republika Srbija i dodao da će se oni u toku ove godine naći u skupštinskoj proceduri.

Na konstitutivnoj sednici Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO su prisustvovali Meho Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Zekavica, načelnica Inspektorata socijalne zaštite, Vesna Milenović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije i Đorđe Stanišić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština.

 A. Todorov

Foto: skgo.org

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар