Zaplenjena sumnjiva roba na “Gradini”

Kada su carinici na ulaznoj strani graničnog prelaza „Gradina” 12. aprila zaustavili radi kontrole kamion koji je iz Turske prevozio tovar ka distriktu Brčko u Bosni i Hercegovini – imali su šta da vide. Skoro tona garderobe koju je kamion transportovao zaplenjena je jer se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine. Reč je, naime, o oko 5.000 odevnih predmeta, dečjih, muških i ženskih, saopštava Uprava carina.

Najviše je bilo majica („luj viton“, „hugo bos“, „prada“, „guči“ i drugih markiranih imena), a njihov broj je bio pozamašan  – skoro 3.000 artikala. Zadržano je i oko 400 košulja zvučnih naziva „hugo bos“, „emporio armani“, „tomi hilfiger“ i „polo“, približno 150 jakni („monkler“, „ stoun ajlend“, „hugo bos“ i dr.), 200 pari donjeg veša „filip plejn“ i „kevin klajn“, gotovo 350 kaiševa marki „ levis“, „hugo bos“ i dr., preko 150 pari patika „najk“ i „adidas“ i drugih artikala.

Među garderobom je bilo i više od 300 kompletića „ferari“, „dizni“ „tomi hilfiger“ i drugih, nešto manje od 150 dečijih majica sa likom Mikija i Mini Maus, preko 100 bodija „helo kiti“, „spajdermen“ i „miki maus“, oko 100 torbi sa Mikijem, Mini Maus i Garfildom.

Vrednost ove količine privremeno zadržane robe, koja je najverovatnije bila namenjena prodaji na pijaci „Arizona“, iznosi više od 13.500 evra.

Јoš jedan sličan prekršaj dogodio se i dan pre toga na istom graničnom prelazu kada je na red za kontrolu došao kamion koji je iz Turske takođe ka Brčkom vozio turski državljanin.

Reč je o 250 kilograma sumnjive garderobe, od čega je najviše bilo kaiševa  – preko 800 sa nazivom brendova „guči“ i „luj viton“, zatim skoro 800 šnala za kaiševe „hermes“ i „guči“, 50 zakački, približno 500 majica „adidas“, „najk“ i „spajdermen“, „miki maus“ i druge robe.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар