Srebro za Nemanju Ilijeva, bronza za Filipa Petrova na teniskom turniru u Knjaževcu

Povodom obeležavanja Dana opštine Knjaževac, TK „Magnet“ organizovao je teniski turnir u više nivoa – crveni, narandžasti, zeleni, kao i turnir u kategoriji dece do 12 godina starosti. Na poziv predsednika „Magneta“ Aleksandra Krstića na teniskoj smotri u Knjaževcu su učesvovali i teniseri „Caribroda“ iz Dimitrovgrada Nemanja Ilijev i Filip Petrov.

Ilijev i Petrov su nastupili na turniru crvenog nivoa za decu uzrasta do 8 godina starosti. Nakon što su dobili oba meča u grupama, voljom žreba mladi dimitrovgradski teniseri sastali su se u polufinalu. Bolji iz ovog duela je izašao Nemanja Ilijev, koji je kasnije u finalu poražen od domaće teniserke sa 2:0 u setovima (5:2, 5:4). Na taj način Ilijev se je domogao srebrne medalje, dok je Petrovu pripala bronza.

Osim mladih tenisera, osvajača medalja, među nagrađenima se je našao i Toni Denković, trener u TK „Caribrod“ koji je od strane organizatora dobio zahvalnicu za višegodišnju uspešnu saradnju.

Denković je u izjavi za portal FAR rekao da mu je izuzetno drago zbog priznanja, ali da mu je još draže što njegovi teniseri iz turnira u turnir pokazuju odlična izdanja.

„Najpre bih želeo da se zahvalim Aleksandru Aci Krstiću, koji nas je pozvao na ovaj teniski događaj u Knjaževcu. Što se tiče samog nadmetanja i igre tenisera čiji sam trener, mogu da kažem da mi veoma godi i prija to što se sa skoro svakog turnira vraćamo sa osvojenim medaljama. To je pre svega plod dobrog rada na treninzima i mogu da obećam da ćemo nastaviti u istom ritmu i ubuduće“ – rekao je Denković.

Sledeći nastup dimitrovgradski teniseri imaće 2. juna, takođe u Knjaževcu na turniru crvenog nivoa za dečake i devojčice do 8 godina. Turnir čiji je organizator Teniski klub „Magnet“ je iz letnjeg kalendara TSS i TSIS za takmičarsku 2018. Godinu.

 A. Todorov

Foto: Toni Denković

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар