Vučić: Stefan Cvetković nađen živ i zdrav

Stefan Cvetković je pronađen živ i zdrav i trenutno je na ispitivanju u policiji, rekao je na konferenciji za novinare predsedniik Srbije Aleksandar Vučić. U ranim poslepodnevnim satima Cvetković je pronađen u širom rejonu Bele Crkve, bez ikakvih vidljivih povreda, naveo je Vučić. Izneo je neke tvrdnje, naši organi bezbednosti sumnjaju u njih, ali to će proveriti, dodao je.

Preksinoć oko 23 sata obavešteni smo o nestanku novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića i u ranim jutarnjim satima smo formirali Radnu grupu i doneli odluku da se radi danonoćno da se vidi ko je počinio svakako teško krivično delo, naveo je.

Na konferenciji za medije na kojoj, uz predsednika Srbije, prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šefa BIA Bratislav Gašić, saopštio je da su posle trideset sati teškog i napornog rada došli do ozbiljnog rezultata, i da je Stefan Cvetković živ, dodao je.

Vučić je zahvalio snagama bezbednosti na obavljenom zadatku, koji su, kako je istakao, danonoćno radili.

Cvetković je trenutno u UKP gde će dati iskaz, naveo je ministar unutrašnjih poslova. Preko 200 pripadnika policije, žandarmerije učestvovalo je u potrazi, naveo je. Kako je rekao, bilo je dosta nelogičnosti u samom toku istrage, uzet je veliki broj i DNK uzoraka.

Prethodnih nekoliko dana bili smo izloženi žestokim napadima kao zemlja, pokušajima razaranja unutrašnjeg poretka i institucija Republike Srbije, rekao je Vučić dodajući da su „neki pokušavali da zauzmu naše saobraćajnice“ uz lažni izgovor o ceni goriva, iako je ono, kako je ocenio, kvalitetnije od tog jeftinijeg.

Predsednik kaže da su zatim krenule lažne vesti o zatrovanoj vodi u Beogradu, pa i u drugim gradovima Srbije.

Ocenio je da su bili izloženi neviđenim napadima.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od ranih jutarnjih časova vršili su potragu za novinarom Stefanom Cvetkovićem iz Bele Crkve čiji je nestanak prijavljen u noći između 13. i 14. juna.

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković nestao je u noći između srede i četvrtka u Beogradskoj ulici u tom gradu. Policija je pronašla njegov parkirani automobil sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima.

Cvetković je u poslednje vreme radio na slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Evropska i Međunarodna federacija novinara (EFJ i IFJ) izrazile su zabrinutost zbog nestanka novinara iz Bele Crkve, kao i domaća udruženja koj postavljaju pitanja – kome se Cvetković zamerio.

Izvor: N1 / Cenzolovka

Foto: Medija centar Beograd

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар