Pritisci i napadi: Funkcioner SNS traži još pola miliona od novinara portala Pančevo Si Ti

Koordinator Srpske napredne stranke za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović podneo je Osnovnom sudu u Pančevu novu tužbu protiv novinara portala Pančevo Si Ti Nenada Živkovića radi naknade nematerijalne štete.

Kako kažu na ovom portalu, Malović traži 500.000 dinara na ime naknade štete i ublažavanja duševnih boli, koje je, navodno, pretrpeo dok je čitao Živkovićev tekst „Kakve kazne čekaju naprednjake kad prođe nji’ovo (izvodi iz buduće istorije)“, koji je 1. oktobra objavljen na sajtu Pančevo Si Ti.

Živković je dobio rok od 30 dana da sudu podnese odgovor na tužbu.

„Nema nikakve sumnje da je najnoviji napad na sajt Pančevo Si Ti politički motivisan i da ova inflacija tužbi predstavlja novi pritisak na slobodno, nezavisno, profesionalno, kritičko i angažovano novinarstvo koje naš sajt gaji od osnivanja, 1. maja prošle godine“, kaže se u tekstu objavljenom na ovom portalu.

Malović je nedavno podneo još jednu tužbu protiv Nenada Živkovića, u kojoj je tražio identičnu sumu – pola miliona – kako bi ublažio pretrpljene duševne boli, kao i povredu časti i ugleda.

Živković je za Cenzolovku rekao da je u pitanju „čista sujeta“, ali i pritisak na portal Pančevo Si Ti.

Izvor: Cenzolovka

Foto: N1

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар