UO Privredna komora Pirot organizuje sednicu grupacije Slobodnih zona i carinskih skladišta i naučnu konferenciju

Ugovorna Okružna Privredna komora Pirot, 14. decembra, organizuje sednicu grupacije Slobodnih zona i carinskih skladišta. Na sednici će, pored zastupnika Slobodnih zona iz Srbije i okolnih zemalja, prisustvovati i visoki predstavnici Svetske organizacije Slobodnih zona i Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Republike Srbije. Nakon sastanka, u 11:30 časova biće održana konferencija za medije.

Dan kasnije, 15. decembra, u velikoj sali grada Pirota, u 10:30 sati, OU Privredna komora – Pirot biće domaćin međunarodne naučno-stručne konferencije pod nazivom,,Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“. Ovaj događaj zajednički organizuju – Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) – ogranak u Nišu, grad Pirot, Privredna komora Pirot, Fakultet za menadžment Zaječar, Univerzitet „Metropolitan“ i Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“ iz Beograda.

Osnovni cilj konferencije je da promoviše naučne radove zasnovane na aktuelnom stanju regionalnog razvoja, prekograničnoj saradnji, pružanju podrške novoj industrijalizaciji sa posebnim osvrtom na slobodne i specijalne ekonomske zone kao generatore privrednog razvoja. Nakon skupa, novinarima će se obratiti učesnici konferencije.

Teodora Petrov

Foto: Dijana Jelenkov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар