Arežina podneo ostavku jer ne može utiče na program i zaštiti novinare u RTV-u

Slobodan Arežina podneo je ostavku na mesto programskog direktora Radio-televizije Vojvodina, na koje je po drugi put vraćen po odluci Apelacionog suda u Novom Sadu, i to zato što mu je onemogućeno da utiče na program i zaštiti kolege od kažnjavanja i pritisaka uprave RTV-a, objavio je Danas.

Pošto je generalni direktor RTV-a odbio njegov zahtev da mu se omogući preuzimanje funkcije na koju ga je po drugi put za godinu dana, vratio Apelacioni sud, Arežina je podneo ostavku na mesto direktora programa i uputio zahtev za promenu radnog mesta, na poziciju menadžera razvojnih projekata, koju je obavljao posle smena 2016. i 2017. godine, objavila je Cenzolovka.

Arežina je RTV tužio zbog toga što je nezakonito smenjen 2016. godine, kada je veliki broj novinara otpušten sa pokrajinskog medijskog servisa, i promenjena uređivačka politika, uz promenu pokrajinske vlasti.
Nakon što je Apelacioni sud prvi put odlučio da vrati Arežinu na posao, RTV je to prihvatio, a zatim direktor Miodrag Koprivica Arežinu proglasio tehnološkim viškom, jer je ta pozicija u međuvremenu popunjena.

Slučaj je ponovo otišao na sud, da bi opet Apelacioni sud vratio Arežinu na posao, ali je ovaj put on podneo ostavku.

Kako je Arežina objasnio za “Danas”, takvu odluku je doneo jer, i pored svih njegovih napora, rukovodstvo RTV-a, generalni direktor i Upravni odbor, uopšte ne pokazuju volju za saradnjom, te shvata da bi u takvim uslovima bilo nemoguće da profesionalno obavlja svojuu funkciju.

“Odbili su moj zahtev da budem jedini direktor programa, Upravni odbor nije želeo ni da razmatra moj predlog kako da se zaustavi drastičan pad slušanosti i gledanosti RTV-a, a ja ne želim samo da figuriram na toj funkciji, da se moje ime potpisuje ispod programa i emisija na koje ne mogu da utičem. Ne želim ni da izlažem kolege riziku a da nemam mogućnosti da ih zaštitim od eventualnog kažnjavanja”, naveo je Arežina.

Izvor: Danas / Cenzolovka

Foto: N1 / Medija centar Beograd

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар