Januar u Nišu: Od koncerata do filmskih projekcija

Nakon proslave i dočeka Nove 2019. godine, Niš nastavlja u prazničnom raspoloženju. U toku prvog meseca godine možete posetiti Novogodišnji vašar, gledati predstave u Narodnom pozorištu, smejati se uz Laneta Gutovića, ali i još mnogo toga.

Zimski market je počeo sredinom decembra i trajaće do 15. januara. Market možete da obiđete svakog dana od 11:00 do 20:00 časova u Obrenovićevoj 38.

Omladinska filharmonija „Naissus“ iz Niša organizuje Novogodišnji koncert 12. Veličanstvenih u hali Čair u subotu, 12. januara. Tog dana ljubitelji pešačenja će krenuti i na pešačku turu od Niške banje do Crnog kamena (867 m) na Staroj planini, dužine 15 km u oba pravca. Staza je dobro obeležena i često je posećivana od strane planinara. U ovom udruženju da nije potrebno prijavljivanje već je dovoljno doći kod fontane u Niškoj Banji.
Za ljubitelje elektronske muzike 13. januara u hali Čair biće priređen zimski Naissus Fest.

Organizacija AIESEC organizuje radionice jezika, koje će početi 17. januara i trajaće 5 nedelja. Inostrani studenti koji obavljaju praksu u okviru programa koji organizuje AIESEC učiće mlade iz Niša svoje maternje jezike. Za radionice se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina. Radionice će se održavati tri puta nedeljno u trajanju od po 2 sata.

Januar se završava smehom. U Dom Vojske dolazi Lane Gutović sa predstavom “Ukrađena ličnost”. Kako su organizatori najavili ovu predstavu, ona je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast. Smeh koji vas čeka biće zavesa koja će možda pokriti neke sličnosti ovoga lika sa aktuelnim osobama koje sumnjivo krase naše vreme i težak politički trenutak.

U bioskopu “Vilin grad” pored najnovijih američkih filmova, možete pogledati i filmove poreklom iz Evrope. Mnogu filmovi koji su na repertoaru ovog bioskopa nastali su u Velikoj Britaniji, kao što su Kralj Lopova, Kolet (sniman u saradnji sa mađarskom i američkom produkcijom), ali i film Džulijet, zbog koga se organizuje “Ladies night”. Ovo veče je posvećeno samo damama i “Vilin grad” ih poziva da se 10. januara opuste uz vino i poklone i pogledaju projekciju filma Džulijet. Projekcija počinje u 20:00 časova.

U Narodnom pozorištu će se od 15. januara skoro svakodnevno odigravati predstave, a njihov repertoar možete pogledati na zvaničnom sajtu niškog teatra.

Emilija Vacev, Niš

Foto: pixabay.com

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар