Više od kilograma zlatnog nakita zaplenjeno na „Gradini“

Carinici su u saradnji sa policijom 25. januara na ulazu graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada zaplenili više od kilograma zlatnog nakita vrednosti veće od četiri miliona dinara.

Kako saopštava Uprava carina, kada je kombi „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka koji se kretao iz Bugarske ka Nemačkoj stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozač su carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave. Carinici su ipak odlučili da obave detaljan pregled putnika i kombija i nisu pogrešili, jer su tom prilikom u džepovima vozačeve jakne i džempera dve putnice otkrili tri zamotuljka sa zlatnim nakitom, kod svakoga po jedan, dok je još jedna putnica neprijavljeni sadržaj sakrila u grudnjak.

Međutim, to nije bilo sve, jer je i pregledom kombija uočen tajni tovar – još dva zamotuljka sa skrivenim sadržajem, koji su pronađeni između boca sa vodom u kartonskoj kutiji.

„Glavnu reč“ među krijumčarima u kombiju vodio je 47-godišnji vozač, jer je kod njega pronađeno najviše nakita najveće vrednosti, kako u džepu jakne, tako i sakrivenog u kombiju. Radi se o 700 grama zlata: 18 prstenova, 18 ogrlica, 14 narukvica i pet pari zlatnih minđuša ukupne vrednosti oko 2,5 miliona dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 687-1024x817.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 688.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 689-1024x793.jpg

Takođe, kod 50-godišnje putnice pronađeno je skoro 250 grama zlatnog prstenja, narukvica, lančića i minđuša vrednosti veće od 850.000 dinara, dok je kod druge, starosti 24 godine, otkrivena ista količina nakita vrednosti gotovo 900.000 dinara, a pored nakita, pronađena su i tri para končanih rukavica sa elementima zlata i dva zlatna priveska.

To, međutim, nije bilo sve, jer je još 11 zlatnih narukvica vrednosti oko 200.000 dinara pronađeno u grudnjaku 42-godišnje bugarske državljanke.
Sve tri putnice i vozač su carinicima rekli da su se uputili u Nemačku na svadbu, te da su nakit poneli kako bi darovali mladence, što ih ne oslobađa odgovornosti, jer su bili u obavezi da prijave dragocenosti koje nose sa sobom.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар