Dimitrov: Odobrene projekte ćemo dodatno pojačati

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije ove godine će finansirati 77 projekata u 63 opštine i grada sa oko 490 miliona dinara, saopšteno je na potpisivanju ugovora u beogradskom hotelu “Kraun Plaza“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 446-1024x683.jpg

Među opštinama su i Dimitrovgrad, koji je dobio četiri miliona i osamsto hiljada dinara za unapredjenje E-uprave i 958 hiljada dinara za manifestaciju „Izadji mi na teglu“, kao i Bosilegrad, koji će sa nešto preko dva miliona finansirati implementiranje elektronske uprave.

This image has an empty alt attribute; its file name is 447-1024x683.jpg

Neposredno po potpisivanju ugovora predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je u kraćem razgovoru za „Far“ izrazio zadovoljstvo što je Dimitrovgrad sa dva projekta među onima koji su dobili poverenje ministarstva i takođe rekao da će na svotu od 4 miliona i osamsto hiljada dinara za unapredjenje E-uprave, biti dodato još oko milion i osamsto hiljada, kako bi se potpuno rekonstrisala sala Skupštine opštine.

Po njegovim rečima sala neće dobiti samo potpuno nov vizuelni izgled, već će u potpunosti biti prilagođena, kako odbornicima, tako novinarima i građanima, koji žele da sednice prate.

Takođe je naveo da će svota od 958.000 biti “pojačana“ sa 42.000, pa bi se uz manifestaciju „Izađi mi na teglu“ napravio edukativni film s ciljem da zainteresuje što više poljpoprivrednih proizvođaća za proizvodnju zdrave hrane, po kojoj Dimitrovgrad postaje postepeno poznat.

Dimitrov je naveo i da će se opština potruditi da sve to bude završeno do Dana grada 21. septembra, iako je rok za realizaciju projekata 31. decembar, a sredstva će biti uplaćena već do kraja aprila.

This image has an empty alt attribute; its file name is 448-1024x683.jpg

Resorni ministar Branko Ružić je pak naveo da je ove godine povećan fond u odnosu na prošlu kad je iznosio 320 miliona dinara, da sada iznosi oko 490 miliona i da će se truditi da iduće godine bude još veći.

This image has an empty alt attribute; its file name is 449-1024x683.jpg

On je istakao da je vrednost pristiglih više od 200 projekta oko dve milijarde dinara i ocenio da to govori o osposobljenosti lokalnih samouprava da pišu projekte i odrede prioritete i da to pokazuje da su lokalne samouprave sve bolje, ali i da nedostaje novac da se odgovori na sve zahteve.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Slobodan Aleksić

Написал/ла

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Без коментар

Оставете коментар