a

Dimitrov: Odobrene projekte ćemo dodatno pojačati

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije ove godine će finansirati 77 projekata u 63 opštine i grada sa oko 490 miliona dinara, saopšteno je na potpisivanju ugovora u beogradskom hotelu “Kraun Plaza“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 446-1024x683.jpg

Među opštinama su i Dimitrovgrad, koji je dobio četiri miliona i osamsto hiljada dinara za unapredjenje E-uprave i 958 hiljada dinara za manifestaciju „Izadji mi na teglu“, kao i Bosilegrad, koji će sa nešto preko dva miliona finansirati implementiranje elektronske uprave.

This image has an empty alt attribute; its file name is 447-1024x683.jpg

Neposredno po potpisivanju ugovora predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je u kraćem razgovoru za „Far“ izrazio zadovoljstvo što je Dimitrovgrad sa dva projekta među onima koji su dobili poverenje ministarstva i takođe rekao da će na svotu od 4 miliona i osamsto hiljada dinara za unapredjenje E-uprave, biti dodato još oko milion i osamsto hiljada, kako bi se potpuno rekonstrisala sala Skupštine opštine.

Po njegovim rečima sala neće dobiti samo potpuno nov vizuelni izgled, već će u potpunosti biti prilagođena, kako odbornicima, tako novinarima i građanima, koji žele da sednice prate.

Takođe je naveo da će svota od 958.000 biti “pojačana“ sa 42.000, pa bi se uz manifestaciju „Izađi mi na teglu“ napravio edukativni film s ciljem da zainteresuje što više poljpoprivrednih proizvođaća za proizvodnju zdrave hrane, po kojoj Dimitrovgrad postaje postepeno poznat.

Dimitrov je naveo i da će se opština potruditi da sve to bude završeno do Dana grada 21. septembra, iako je rok za realizaciju projekata 31. decembar, a sredstva će biti uplaćena već do kraja aprila.

This image has an empty alt attribute; its file name is 448-1024x683.jpg

Resorni ministar Branko Ružić je pak naveo da je ove godine povećan fond u odnosu na prošlu kad je iznosio 320 miliona dinara, da sada iznosi oko 490 miliona i da će se truditi da iduće godine bude još veći.

This image has an empty alt attribute; its file name is 449-1024x683.jpg

On je istakao da je vrednost pristiglih više od 200 projekta oko dve milijarde dinara i ocenio da to govori o osposobljenosti lokalnih samouprava da pišu projekte i odrede prioritete i da to pokazuje da su lokalne samouprave sve bolje, ali i da nedostaje novac da se odgovori na sve zahteve.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar