Učenice iz Dimitrovgrada i Babušnice uspešne nа Republičkom takmičenju u pevanju i sviranju

Preko 500 učenika iz čitave Srbije učestvovalo je na prvom Republičkom takmičenju iz muzičke kulture “Trikolica”, a među najuspešnijima u svojim kategorijama bili su đaci iz Dimitrovgrada i Babušnice – Helena Stojanov, Srđana Milanov i Milica Nikolić i Arijana Stamenković.

Učenica Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” iz Dimitrovgrada Helena Stojanov osvojila je 1. mesto u kategoriji Narodne domaće pesme, sa pesmom “A što ćemo ljubav kriti”. Prvo mesto u kategoriji Starogradske pesme zauzela je Srđana Milanov, učenica Osnovne škole “Hristo Botev”, koja je otpevala pesmu “Čamac na Tisi”.

Pesmom “Ali zato ja  imam drugare”, čiji je tekst napisao direktor babušničke škole “Despot Stefan Lazarević” Marjan Milanov, a muziku komponovao nastavnik muzičke kulture Miroslav Rakić, Milica Nikolić i Arijana Stamenković, uz klavirsku pratnju Bojane Pejčić, osvojile su 3. mesto u kategoriji dueta dečije pesme.

Takmičenje se po prvi put održalo 1. juna u Beogradu, u organizaciji jedinog strukovnog Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije, i na njemu su učestvovali pobednici okružnih takmičenja u pevanju i sviranju, u različitim žanrovima, od dečje, preko narodne domaće i strane, starogradske i popularne pesme.

Uzrast dece obuhvaćen ovim takmičenjem je od 7 do 19 godina, te su podeljeni na pet starosnih kategorija.

Lj. F.

Foto: Lična arhiva Stojan Stojanov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar