PočetnaO nama

O nama

Udruženje građana „Emblema“ sa sedištem u Dimitrovgradu (Caribrodu) je osnovano krajem 2015. godine kao nevladino i neprofitno udruženje, koje se bavi javnim informisanjem i proizvodnjom medijskih sadržaja radi zalaganja za vrednosti građanskog društva i ostvarivanja, očuvanja i daljeg razvoja kulturnog identiteta bugarske nacionalne manjine na teritoriji Republike Srbije. Osnovni cilj rada udruženja je objektivno informisanje i stvaranje dvojezičnih medijskih sadržaja od značaja za lokalnu sredinu, ali i za širu društvenu zajednicu.

Udruženje građana „Emblema“ je osnivač multimedijalnog Internet Portala „Far“, FAR TV-a i časopisa za decu i mlade “Farče” na bugarskom i srpskom jeziku.

Portal FAR, FAR TV i FARČE su registrovani u registru medija Agencije za privredne registre Republike Srbije.

Putem raznovrsnih rubrika javnosti se na brz, efikasan i profesionalan način plasraju sve važne informacije iz lokalne sredine i gradova gde žive pripadnici bugarske nacionalne zajednice.

Pored pisanih tekstova, reportaža, intervjua, zanimljivosti i fotografija, posebna pažnja je posvećena i TV produkciji.

Želja autorskog tima ovih medija je da oni u budućnosti predstavljaju internet bazu najvažnijih informacija iz svih oblasti bitisanja jedne manjinske zajednice i svih građana bez obzira na nacionalne i verske razlike.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.