a
PočetnaO nama

O nama

  Udruženje građana „Emblema“ sa sedištem u Dimitrovgradu (Caribrodu) je osnovano krajem 2015. godine kao nevladino i neprofitno udruženje, koje se bavi javnim informisanjem i proizvodnjom medijskih sadržaja radi zalaganja za vrednosti građanskog društva i ostvarivanja, očuvanja i daljeg razvoja kulturnog identiteta bugarske nacionalne manjine na teritoriji Republike Srbije. Osnovni cilj rada udruženja je objektivno informisanje i stvaranje dvojezičnih medijskih sadržaja od značaja za lokalnu sredinu, ali i za širu društvenu zajednicu.

  Udruženje građana „Emblema“ je osnivač multimedijalnog Internet Portala „Far“ na bugarskom i srpskom jeziku. Ovaj portal je registrovan u registru medija Agencije za privredne registre Republike Srbije.

  Putem raznovrsnih rubrika javnosti se na brz, efikasan i profesionalan način plasiraju važne informacije iz lokalne sredine i gradova gde žive pripadnici bugarske nacionalne zajednice.

  Pored pisanih tekstova, reportaža, intervjua, zanimljivosti i fotografija,
posebna pažnja posvećuje se i TV produkciji. Autorski tim je uvrstio portal “Far” u lidere nezavisnog informisanja i internet bazu najvažnijih informacija iz svih oblasti bitisanja bugarske nacionalne manjine u Republici Srbiji i svih građana bez obzira na nacionalne i verske razlike.

  Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih
krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.