FAR – caribrodski svetionik objektivnog, profesionalnog i poštenog novinarstva osnovan je 1. marta 2016. godine i obeležava svoj osmi rođendan.

Broj osam je simbol autoriteta, snage, moći, liderstva i poverenja. To je i broj koji, kada ga ispisujete vodoravno, nema početak i kraj, predstavlja beskonačnost i najbolji je u Univerzumu. Ovo su neki od postulata koji se pripisuju broju osam, a redakcija FAR-a iskreno veruje da su to osobine ovog medija civilnog društva sa sedištem u Dimitrovgradu i koji ulazeći u devetu godinu svog postojanja hrabro korača napred osvetljavajući medijski put svom auditorijumu u Srbiji, Bugarskoj i regionu.

Borbu za medijsku slobodu i objektivnu žurnalistiku nije lako voditi u aktuelnim društveno-političkim okolnostima, koje nisu naklonjene normalnom medijskom izveštavanju, ali snaga i moć broja osam daju krila novinarsko-tehničkoj ekipi Internet Portala FAR, FAR TV-a, časopisa FARČE i njihovom osnivaču – Udruženju “Emblema”, da istraje na medijskoj sceni, radeći u interesu svojih čitalaca, gledalaca i svih građanki i građana.

Brojne prepreke, političke, ekonomske i druge vrste pritisaka, pretnje, omalovažavanje, etiketiranje i demonstracija moći političara, koji nisu mimoišli FAR, nisu mu stali na put svih ovih godina, a kolektiv ovog medija bivao je spremniji i odlučniji da maksimalno da svoj doprinos za dobrobit celokupnog društva često puta plaćajući cenu profesionalnog informisanja.

Ekipa FAR-a se ponosi svojim brojnim medijskim pričama, raznovrsnim medijskim sadržajima, reportažama, dokumentarnim filmovima i istraživačkim novinarstvom, kao i negovanjem kulture, jezika, folklora i tradicionalnih vrednosti bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Ponosi se i svojom izdavačkom delatnošću i multikulturalnim povezivanjem Srbije i Bugarske na putu ka Evropskoj Uniji.

Na svoj osmi rođendan iz štampe je izašla treća dvojezična knjiga, a svoje informacije na bugarskom i srpskom jeziku FAR sa vama deli na portalu www.far.rs, putem YouTube kanala i društvenih mreža – Facebook, X i Instagram.

“Iskazujemo veliku zahvalnost celokupnom kolektivu FAR-a, svim saradnicima, volonterima, prijateljima i auditorijumu koji su deo nas, prate nas i podržavaju, a mi ćemo se potruditi da nastavimo svoju misiju, koju smo sebi odredili prilikom osnivanja ovog medija”, poručuje redakcija FAR-a.

FAR

Foto ilustracija: Milana Videnov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar