Magija stakla umetnice Elene Zlatković u Dimitrovgradu

Prošlogodišnja učesnica Međunarodne likovne kolonije Poganovski manastir Elena Zlatković iz Belorusije predstaviće se ljubiteljima likovne umetnosti u Dimitrovgradu izložbom pod nazivom “Između senke i refleksa”. Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 18. jul u galeriji “Metodi Meta Petrov” od 19:00 sati.


Kustos dimitrovgradske galerije Lana Đurov kaže za FAR da ekspozicija sadrži skulpture u staklu, a izložbu, kako ističe, prate fotografije Alekseja Pavluca. Navodi da će svi zainteresovani građani moći da pogledaju ovu zanimljivu postavku do 6. avgusta.


Elena Zlatković je rođena 1977. godine u Minsku, a od 2014. godine živi i stvara u Beogradu. Pohađala je Belorusku državnu akademiju umetnosti (odsek za dekorativnu i primenjenu umetnost) gde je kasnije predavala, magistrirala i bila doktorant. Iza sebe ima tri samostalne i preko 40 grupnih domaćih i međunarodnih izložbi, a učestvovala je na poznatim staklarskim simpozijumima u nekoliko evropskih zemalja. Od 2020. godine član je ULUPUDS-a, a od 2021. ULUS-a.

A. Todorov

Foto: Galerija “Metodi Meta Petrov” / lična arhiva Elene Zlatković

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar