Jedan migrant iz udesa kod Bele Palanke preminuo, ostali smešteni u prihvatni centar

Migranti koji su povređeni u prevrtanju kombija na auto-putu kod Bele Palanke smešteni su u jedan od prihvatnih centara Komesarijata za izbeglice i migracije. Nakon dve nezgode u samo nekoliko dana na toj deonici puta, iz policije kažu da je pojačana kontrola saobraćaja.

Migranti iz udesa na auto-putu Pirot-Niš su medicinski zbrinuti u Pirotu i Nišu, a u sredu tokom dana jedan od njih koji je bio na lečenju u pirotskoj Opštoj bolnici je preminuo.

“Komesarijat je odmah reagovao u skladu sa svojim nadležnostima, obezbeđujući neophodnu pomoć i podršku za zbrinuta lica. Prema dostupnim informacijama svi povređeni su punoletni muškarci iz Avganistana” – saopštavaju iz Komesarijata.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan rekao je za RTS da je na deonici auto-puta kod Bele Palanke, gde su se dogodile dve nezgode u nekoliko dana, pojačana kontrola sabraćaja.

On je naglasio je da je primećeno da strani državljani iznajmljuju vozila kojima ilegalno prevoze migrante.

“Pojačana kontrola saobraćaja se preduzima na tim deonicama zato što je uočeno da od granice sa Bugarskom migranti dolaze, preuzimaju ih u kombijem, stavljaju veći broj njih i da bi što pre stigli do odredišta, oni prekorače brzinu. Treba reći da su to vozači koji nemaju iskustva da vrše prevoze, da upravljaju takvim brzinama i zbog toga dolazi do saobraćajnih nezgoda” – rekao je Belencan.

Saobraćajna policija je na teren uputila presretače, odnosno neobeleže automobile policije kako bii se otkrilo i na vreme reagovalo u ilegalnim transportima migranata.

Lj. F.

Foto: Arhiva FAR-a

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar