U toku radovi na ulicama u Željuši, asfaltiranje do kraja novembra

Radovi na rekonstrukciji 3 ulice u naselju Željuša su u toku, gde će do kraja novembra, kada se završi započeti posao, stanovnici tih ulica napokon dobiti asfalt. Vrednost radova je oko 21 milion dinara.

Pomoćnik predsednika Opštine Dimitrovgrad Žan Conević kaže za FAR da je asfaltiranje tih ulica deo plana o asfaltiranju 43 ulice na teritoriji opštine.

“Trenutno se radi takozvana ulica “Bara”, Ulica 7. juli i ulica od Željuše do Gornjeg Beleša, poznat kao put koji ide iza “Evrogasa”. Rešavaju se imovinsko-pravni odnosi, rade se pripremni zemljani radovi i valjanje rasutog materijala” – kaže Conević.

On očekuje da se radovi na sva 3 putna pravca, a koje izvodi firma “Drumovi A&D” iz Pirota, završe do kraja novembra.

Vrednost radova je oko 21 milion dinara, od čega Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština učestvuje sa 8 miliona, dok se ostatak finansira iz opštinskog budžeta.

“Kada smo krenuli sa idejom da se asfaltiraju svi sokaci i ulice gde su rešeni imovinsko-pravno odnosi i gde postoji dobra volja stanovnika koji su se složili da bez nadoknade ustupe opštini te puteve, došli smo do 43 ulice i sokaka na teritoriji opštine. Kada se završe ove 3 ulice u Željuši, ostaju još 4 ulice, tako da završavamo 39” – kaže pomoćnik predsednika Opštine.

Po njegovim rečima ostaće 2 ulice u Gornjem Belešu, kao i po jedan sokak i ulica u Željuši.

“Ljudi koji nisu ni sanjali da će dobiti asfalt, imaće ga, kao i rasvetu i sve. Mislim da je to ogroman uspeh da za nešto više od 4 godine završimo toliko ulica, a usput je regulisana i kanalizacija i voda i javna rasveta” – kaže Conević.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar