Sastanak srpsko-bugarskog projektnog tima u Nišu

   Nakon potpisivanja ugovora o finansiranju i realizaciji projekta u okviru programa prekogranične saradnje sa Republikom Bugarskom, u Nišu u Gradskoj opštini Crveni Krst juče su pristigli članovi bugarskog projektnog tima, u okviru realizacije projekta „Ulaganje u zdravlje i prosperitet mladih u bugarsko-srpskom regionu.

174

   „Reč je o projektu uređenja dvorišta svih tehničkih škola i visoke tehničke škole. Naš cilj je da kroz ovaj  projekat napravimo jedinstven naučno-tehnološki park za naše školarce, za naše studente“ – istakao je predsednik Gradske opštine Crveni krst  prof. dr Miroslav Milutinović.

   Radi se o projektu uređenja dvorišta ukupne površine 4.492 m2 i poboljšanju praktične nastave u tehničkim školama “12. februar“, “Neimar“ i „Visoke tehničke škole strukovnih studija“.

175

   „Svi projekti u kojima Republika Bugarska učestvuje imaju za cilj da održe dobre odnose između Srba  i Bugara i da ti odnosi budu još bolji kroz saradnju. Moja  misija je spajanje ova dva naroda, srpskog i bugarskog, istakao je generalni konzul  R.  Bugarske u Nišu gospodin Edvin Sugarev.

176

177

   Sastanku je prisustovala i načelnica Uprave za obrazovanje, gospođa Marina Kostić, koja je u saradnji GO Crveni krst i bugarskim gradom Pernik, ocenila kao dobar primer prakse i primer ostalim opštinama i školama na teritoriji grada Niša.

Ž. Kostić

Foto: Gradska opština Crveni krst

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар