a
 

Sastanak srpsko-bugarskog projektnog tima u Nišu

   Nakon potpisivanja ugovora o finansiranju i realizaciji projekta u okviru programa prekogranične saradnje sa Republikom Bugarskom, u Nišu u Gradskoj opštini Crveni Krst juče su pristigli članovi bugarskog projektnog tima, u okviru realizacije projekta „Ulaganje u zdravlje i prosperitet mladih u bugarsko-srpskom regionu.

174

   „Reč je o projektu uređenja dvorišta svih tehničkih škola i visoke tehničke škole. Naš cilj je da kroz ovaj  projekat napravimo jedinstven naučno-tehnološki park za naše školarce, za naše studente“ – istakao je predsednik Gradske opštine Crveni krst  prof. dr Miroslav Milutinović.

   Radi se o projektu uređenja dvorišta ukupne površine 4.492 m2 i poboljšanju praktične nastave u tehničkim školama “12. februar“, “Neimar“ i „Visoke tehničke škole strukovnih studija“.

175

   „Svi projekti u kojima Republika Bugarska učestvuje imaju za cilj da održe dobre odnose između Srba  i Bugara i da ti odnosi budu još bolji kroz saradnju. Moja  misija je spajanje ova dva naroda, srpskog i bugarskog, istakao je generalni konzul  R.  Bugarske u Nišu gospodin Edvin Sugarev.

176

177

   Sastanku je prisustovala i načelnica Uprave za obrazovanje, gospođa Marina Kostić, koja je u saradnji GO Crveni krst i bugarskim gradom Pernik, ocenila kao dobar primer prakse i primer ostalim opštinama i školama na teritoriji grada Niša.

Ž. Kostić

Foto: Gradska opština Crveni krst

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar