Intenzivirani građevinsko-komunalni radovi u Dimitrovgradu

Sa lepim vremenom intenzivirani su građevinsko-komunalni radovi u Dimitrovgradu. Trenutno se radi parterno uređenje zelene površine od benzinske pumpe, preko puta nekadašnje “Svobode”, do prvog ulaza u železničku stanicu. Radove izvodi javno preduzeće „Komunalac“, a ukupna vrednost investicije iznosi 676.000 dinara bez PDV-a.

Na tom prostoru urađen je betonski plato, odnosno postament, drenaža za vodu, a predstoji postavljanje česme, klupa, kanti za smeće i parnog valjka, kaže za FAR, Žan Conević, opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

Takođe, u toku je i saniranje rešetkastog propusta na raskrsnici Beogradske i Balkanske ulice, kod OTP banke. Završeni su betonski radovi na propustu, nakon kojih će biti urađena nivelacija kolovozne trake asfaltnom masom, ističe Conević.

Izvođač radova je JP „Komunalac“ iz Dimitrovgrada. Radovi čija je vrednost oko 100.000 dinara sa PDV-om, izvode se po nalogu komunalnog inspektora Cenka Ćirova.

Na isti način biće rešeni svi rešetkasti propusti u gradu, među kojima su propusti u ulici Hristo Smirnenski kod Doma Zdravlja i u ulici Georgi Dimitrov. U produžetku rešetkastog propusta u ulici Georgi Dimitrov biće urađen potporni zid u dužini od 100 metara, koji će služiti za sprečavanje obrušavanja trotoara, a ujedno će biti i deo odvodnog kanala za atmosfersku vodu.

U selu Smilovci izvode se radovi na uređenju centralnog platoa, pored česme u centru ove mesne zajednice. Odrađeni su kanali za odvodnjavanje i drenaža, nakon čega će se vršiti tamponiranje i postavljanje kamenih ploča. U planu je da se odradi i pešačka staza, kao i pokrivna kapa česme. Radove čija je vrednost 543.120 dinara izvodi preduzeće „Zlatko Jovanović“ iz Pirota.

U Belešu i u Gornjoj Željuši postavljeni su stubovi za osvetljenje dečjih igrališta, nakon čega će biti postavljeni i reflektori, rekao je Conević.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар