Milica Stoicev i Milica Gogov, članice AK „Balkan“ iz Dimitrovgrada bez zapaženog rezultata na atletskom prvenstvu za mlađe juniorke u Beogradu

Članice atletskog kluba „Blakan“ iz Dimitrovgrada Milica Stoicev i Milica Gogov nisu osvarile zapažene rezultate na atletskom prvenstvu za mlađe juniorke održanom 20. maja na stadionu Vojne akademije u Beogradu.

Stoiceva je u trci na 100 metara bila druga u petoj grupi sa vremenom 13.47 sekundi, ali to nije bilo dovoljno za plasman u finale. Što se tiče druge predstavnice Atletskog kluba „Balkan“ Milice Gogov, ona je u disciplini bacanje koplja bila sedma sa rezultatom 19.17 metara.

Aleksandar Markov, sekretar AK „Balkan“ u razgovoru za FAR, kaže da je od Stoiceve očekivao plasman u finale u trci na 100 m., ali da je loš start uticao na njen rezultat. Za razliku od Stoiceve, Gogova je prvi put učestvovala na jednoj ovakvoj atletskoj smotri i od nje se u budućnosti očekuju znatno bolji rezultati, rekao je Markov.

Ekskluzivno za FAR, Aleksandar Markov je izjavio da je sa predstavnicima Atletskog Saveza Srbije dogovoreno da Dimitrovgrad bude domaćin  Međunarodnog Jump kampa, koji će biti održan od 6. do 14. jula ove godine. U okviru kampa biće održan dečji miting, letnja liga mladih, kao i seminar za trenere u skakačkim disciplinama.

 A. Todorov

Foto: AK „Balkan“

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар