Na sednici SO Dimitrovgrad u utorak prvi rebalans budžeta u ovoj godini

Jedna od tačaka koja će biti u centru pažnje XXII sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad zakazane za 27. februar je predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2018. godinu. Zoran Đurov, predsednik SO Dimitrovgrad kaže u izjavi za FAR da se radi o iznuđenom rebalansu budžeta usled presude od strane Apelacionog suda, po kojoj se opština Dimitrovgrad obavezuje da isplati Vodoprivrednom preduzeću iz Ćuprije, koje je izvodilo radove na rekonstrukciji ulice Balkanska, sredstva u iznosu od 62.250.000 dinara.

 

„Ukupan budžet se neće promeniti, niti u prihodnom, niti u rashodnom delu, ali će biti određenih smanjenja, a isto tako biće dodata sredstva za realizaciju projekta izgradnje treće faze deonice puta Trnski Odorovci – Kusa Vrana. Sredstva za ovu namenu umesto dosadašnjih 11.200.000 biće uvećana na 18.500.000 dinara. Što se tiče smanjenja budžeta, jedna od stavki odnosi se na godišnje programe u oblasti sporta gde će umesto planiranih 25.000.000 dinara taj iznos biti umanjen za 2 miliona dinara. Sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara planirana za rekonstrukciju drugog i trećeg sprata u zgradi opštine biće usmerena za potrebe isplaćivanja duga preduzeću iz Ćuprije, tako da se ove godine neće raditi rekonstrukcija zgrade. Sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja biće umanjena za 1.000.000 dinara, i to 500.000 dinara za informisanje na srpskom, i isto toliko na bugarskom jeziku. Takođe, biće umanjena sredstva za održavanje lokalnih i mahalskih puteva u iznosu od 4.000.000 dinara“ – kazao je Đurov

Osim prvog rebalansa budžeta opštine, jedna od važnijih tačaka na dnevnom redu zasedanja biće i predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta opštine Dimitrovgrad.

„Što se tiče ove tačke, dve stavke su veoma važne. Prva je da se radi o usklađivanju sa pozitivnim zakonskim propisima, pre svega sa zakonom o javnoj svojini, a druga se odnosi na povećanje broja pomoćnika predsednika opštine sa 2 na 3, kao i na smanjene broja većnika Opštinskog veća sa dosadašnjih 6 na 5“ – naglasio je Đurov.

Sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad biće održana u utorak, 27. februara u 10:00 časova.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар