Na “Gradini” zaplenjen tovar steroida i testosterona vredan preko 6,5 miliona dinara i više od 45.000 neprijavljenih evra

Carinici su 2. juna 2018. godine, na ulazu Terminala Gradina, u bugarskom kamionu zaplenili čak 58.000 tableta i preko 550 injekcija steroida i testosterona u vrednosti od preko 6,5 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven u kamionu bugarskih registarskih oznaka kojim je državljanin Bugarske iz Ćustendila transportovao aluminijumske delove iz te zemlje ka Italiji.

Kamion je na granični prelaz stigao bez carinskih obeležja (plombe), a roba koju je prevozio je pregledana i upoređena sa priloženom dokumentacijom.

Prilikom pregleda carinski službenici su otkrili dve neprijavljene kutije identične drugima, ali sa neprijavljenim i nedozvoljenim sadržajem.

Reč je, naime, o lekovima, i to o gotovo 700 pakovanja tableta steroida ”masteron”, ”anavar” i drugih, koje koriste bodibilderi i dizači tegova za uvećanje mišićne mase, preko 550 testosteronskih injekcija ”andropen” i ”sustanon”, ali i oko 30 gelova ”tostereks” za povećanje testosterona u krvi i poboljšanje potencije.

Vrednost zaplenjene robe je nešto veća od čak 6,5 miliona dinara, a vozač je carinicima rekao da je sporni tovar njegov i da ga je lično stavio u tovarni deo kamiona.

Carinici su 4. juna 2018. godine, u ranim jutarnjim satima na Gradini, u saradnji sa policijom, zaplenili preko 45.000 neprijavljenih evra.

Devizni prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na izlazu iz zemlje prijavio 41-godišnji turski državljanin, vozač „golfa“ austrijskih registarskih oznaka.

On je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Bez obzira na njegovu tvrdnju, automobil je izdvojen za detaljnu kontrolu i tom prilikom je u torbi sa ličnim prtljagom koja se nalazila u prtljažniku automobila, u džepovima spakovanih košulja pronađeno ukupno 55.500 evra.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra koji se prema važećim propisima može preneti preko granice bez prijavljivanja, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар