Počelo glasanje za izbor projekta u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi“

Od 7. juna građani Dimitrovgrada mogu da glasaju za izbor jednog od tri projekta za koji će biti utrošeno 23.000 evra. Ova sredstva opštini Dimitrovgrad su pripala tako što je zauzela drugo mesto u kategoriji “male lokalne samouprave“, u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi“.

Boban Petrov, pomoćnik predsednika opštine rekao je za portal FAR da će građani moći da glasaju na tri lokacije i pozvao ih da budu aktivni, kao što su bili i u nagradnoj igri.

„Glasanje će se vršiti na punktovima ispred hotela Saks Balkan, gradske galerije i kod Karakaševa u Željuši u periodu od 10 do 14 časova u narednih 7 dana, s tim što će se na štandu kod hotela glasati i u večernjem terminu od 18 do 20 sati. Građani će moći da zaokruže jedan od tri ponuđena predloga – „Uređenje trga ispred Centra za kulturu“, „Kupovina opreme za Osnovnu školu Hristo Botev“ i „Uređenje košarkaškog igrališta u Sportskom centru Park“.

Kompletnu logistiku za sprovođenje glasanja obezbedio je Sportsko turistički centar Caribrod. Kad se završi glasanje, formiraćemo komisiju koja će prebrojati sve glasove i projekat koji bude dobio najviše glasova poslaćemo na verifikaciju Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i NALED-u. Nakon toga, uslediće potpisivanje ugovora o dodeli sredstava između predsednika opštine i ministra, i na kraju će biti raspisana javna nabavka za projekat koji bude dobio najviše glasova građana“ – istakao je Petrov.

U prošlogodišnjem izdanju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ opština Dimitrovgrad je osvojila zonu bespalatnog interneta i novčana sredstva u iznosu od 20.000 evra koja su utrošena za izgradnju Turističkog info centra.

 A.Todorov

Foto: Aleksandar Todorov / Petar Videnov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар