a
 

Počelo glasanje za izbor projekta u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi“

Od 7. juna građani Dimitrovgrada mogu da glasaju za izbor jednog od tri projekta za koji će biti utrošeno 23.000 evra. Ova sredstva opštini Dimitrovgrad su pripala tako što je zauzela drugo mesto u kategoriji “male lokalne samouprave“, u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi“.

Boban Petrov, pomoćnik predsednika opštine rekao je za portal FAR da će građani moći da glasaju na tri lokacije i pozvao ih da budu aktivni, kao što su bili i u nagradnoj igri.

„Glasanje će se vršiti na punktovima ispred hotela Saks Balkan, gradske galerije i kod Karakaševa u Željuši u periodu od 10 do 14 časova u narednih 7 dana, s tim što će se na štandu kod hotela glasati i u večernjem terminu od 18 do 20 sati. Građani će moći da zaokruže jedan od tri ponuđena predloga – „Uređenje trga ispred Centra za kulturu“, „Kupovina opreme za Osnovnu školu Hristo Botev“ i „Uređenje košarkaškog igrališta u Sportskom centru Park“.

Kompletnu logistiku za sprovođenje glasanja obezbedio je Sportsko turistički centar Caribrod. Kad se završi glasanje, formiraćemo komisiju koja će prebrojati sve glasove i projekat koji bude dobio najviše glasova poslaćemo na verifikaciju Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i NALED-u. Nakon toga, uslediće potpisivanje ugovora o dodeli sredstava između predsednika opštine i ministra, i na kraju će biti raspisana javna nabavka za projekat koji bude dobio najviše glasova građana“ – istakao je Petrov.

U prošlogodišnjem izdanju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ opština Dimitrovgrad je osvojila zonu bespalatnog interneta i novčana sredstva u iznosu od 20.000 evra koja su utrošena za izgradnju Turističkog info centra.

 A.Todorov

Foto: Aleksandar Todorov / Petar Videnov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar