Na graničnom prelazu „Gradina“ BMW pun neprijavljenih evra

Carinici su u saradnji sa policijom 11. juna na izlaznoj strani graničnog prelaza „Gradina“ u BMW–u kojim su putovala dvojica Iračana zaplenili više od 70.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven kada je automobil finskih registarskih oznaka, kojim su se od Finske ka svojoj zemlji vozila dvojica Iračana, stigao na red za kontrolu.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 27-godišnji vozač i dve godine stariji suvozač odgovorili su da imaju samo lični prtljag i ukupno 10.000 evra.

Bez obzira na njihove reči, carinski službenici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike.

I imali su pravo, jer je u džepu vozačeve jakne, koja se nalazila na zadnjem sedištu, ali i u džepu njegovih pantalona, pronađeno skoro 60.000 neprijavljenih evra.

U suvozačevoj jakni na zadnjem sedištu, kao i u torbici za dokumenta automobila u pregradi na suvozačevoj strani, otkriveno je još neprijavljenog novca, a reč je o iznosu od preko 30.000 evra.

Putnicima je, svakom ponaosob, vraćeno po 10.000 evra, jer je to iznos koji se bez prijavljivanja može preneti preko granice. Ostatak od preko 70.000 evra zadržan je do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар