Asfaltiran lokalni put u selu Gradinje

U dimitrovgradskom selu Gradinje juče je asfaltirana deonica lokalnog puta u dužini od 942 metra. Radovi su finasirani od strane Koridora Srbije, a njihova vrednost je 13 miliona dinara bez PDV-a. Izvođač je grčka firma „Aktor“.

U izjavi za portal FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu je rekao da su asfaltiranjem ove deonice demantovane tvrdnje opozicije iz 2015. godine, koja je tada, kada su prebačena sredstva za izgradnju druge faze ulice Georgi Dimitrov, izrazila sumnju da će sve ulice na teritoriji opštine ostati nezavršene i dodao da je ovo odgovor njima, a ujedno i dokaz da je aktuelno opštinsko rukovodstvo odgovorno.

Pomoćnik predsednika je kazao da je širina kolovozne trake 4,5 m, sa bankinama od po jednog metra sa obe strane gde su tehnički uslovi to dozvolili, dok je debljina asfalta 6 cm i naveo da je nadzor nad radovima vršila firma „Eptisa“. On je takođe istakao da je očišćen postojeći cevasti propust kako ne bi dolazilo do zapušenja, a ujedno je urađen i nov cevasti propust.

Conević je najavio da će uskoro početi radovi na deonici puta Planinica – Banski Dol – Poganovo u dužini od 3994 metra i dodao da su u toku pripremni radovi na deonici Kusa Vrana – Trsnki Odorovci, gde će početkom naredne nedelje početi asfaltiranje ovog putnog pravca.

  A. Todorov

Foto: Žan Conević

 

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар